Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес доволни от подготовката въпреки известни проблеми с баланса на F1...

В Мерцедес доволни от подготовката въпреки известни проблеми с баланса на F1 W15

1274
0
Люис Хамилтън, Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

Предпазливо оптимистични бяха пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел след петъчния подготвителен ден в началото на уикенда за Гран при на Великобритания. Седемкратният световен шампион се класира шести, а съотборникът му бе десети във втората свободна тренировка на пистата Силвърстоун.

„Усещането в колата като цяло бе добро. Все още сме назад в известна степен спрямо челото, но петъкът бе окуражаващ“, посочи Хамилтън

„Не мисля, че времената бяха напълно отговарящи на скоростта ни, но ние така или иначе знаехме, че имаме работа. Ето защо ще се постараем да намерим още скорост, която да ни изведе малко по-близо до най-бързите“, допълни Хамилтън.

Ръсел имаше малко повече проблеми в сравнение със съекипника си. При него изчезна балансът във втората тренировка и той търсеше причината защо.

„Първата сесия бе силна, болидът вървеше страхотно. Подготовката през втория час бе малко по-сложна и трябва да разберем защо се получи така. Беше значително по-ветровито и мисля, че не успяхме да накараме гумите да влязат в точния работен прозорец. Това би могло да е обяснение за част от изоставането. Условията вероятно ще се променят и по-нататък през уикенда. Възможно е да вали отново, тоест ще трябва да сме адаптивни“, каза Ръсел.

„След първия ден на писта бих казал, че редът изглежда е доста подобен на този в последните няколко надпревари. Макларън и Макс [Верстапен] изглежда са стъпка напред. Ние с Ферари сме близо (като скорост). Ще се трудим упорито, за да направим крачка напред“, добави Ръсел

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин заяви, че прекъсването в първата петъчна сесия и спряло и дълга серия на пилотите на тима.

„Надявахме се на повече работа по този аспект от програмата, но изглежда като че ли болидът има прилично темпо. Балансът бе доста добър като и двамата ни пилоти бяха сравнително доволни. Във втората сесия вятърът малко се засили и автомобилът бе малко по-небалансиран. Добре е подобни проблеми да излизат през първия ден, докато още може да се работи по настройките. Ще се постараем да разберем по-добре баланса. Оптимисти сме, че можем да постигнем напредък и да намерим малко повече скорост за останалата част от уикенда“, обясни оперативният шеф на Мерцедес.