Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес HPP са работили основно по издръжливостта на двигателите

В Мерцедес HPP са работили основно по издръжливостта на двигателите

2634
0
Мерцедес F1 W14
снимка: Мерцедес

Работата по задвижващата система на Мерцедес през зимата е била съсредоточена върху издръжливостта и софтуера, сподели Хауъл Томас. Управляващият директор на Мерцедес AMG High Performance Powertrains разказа, че понастоящем е най-заетият период през годината за екипа му. Мерцедес показа днес новия си болид за сезон 2023.

„Преди сезона ще се случи последното замразяване на софтуера и затова има страшно много работа. Открихме доста повече представяне благодарение начина на използване на двигателя, а това означава софтуерни ъпгрейди. Знаейки, че това е последният ни шанс за такива подобрения, натискаме колкото се може повече“, продължи ръководителят на звеното на Мерцедес за задвижващи системи.

„До края на миналия сезон агрегатите ни бяха като пребити. Търсихме какво да променим в конструкцията на шасито заедно с работата ни по двигателите. Работихме заедно. Най-големите промени по задвижващата система тази година са свързани с издръжливостта. Целта е автомобилите да са по-здрави, ако се окаже, че пак се удрят в асфалта“, допълни Томас

Мерцедес ще установи дали направените промени работят по време на предсезонния тест в Бахрейн. Тогава ще се проверява както издръжливостта, така и дали поведението на писта отговаря на изчисленията от завода.

„През миналата година така и не се справихме с баланса“, коментира техническият шеф на Мерцедес F1 Майк Елиът

„Цялата ни подготвителна програма не се получи заради проблемите, които се опитвахме да оправим. Сега е необходимо да научим колкото се може повече за колата, да видим откъде идва най-големият напредък и да решим какво може да приложим в последващо нейно развитие.“

Шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф каза от своя страна, че екипите в Бракли и Бриксуърт са се трудили неуморно през миналата година.

„Мобилизирахме всичките си налични резерви, когато осъзнахме, че колата ни не е това, което искаме да бъде. Трудихме се постоянно през целия сезон. Сега сме в началото на следващия. Отново виждам огромните усилия, мотивация и енергия в организацията ни, насочени към това да създадем кола, която отново да може да се бори в челото на грида“, каза още Волф.