Начало Рали В Португалия ще се види дали Форд са успели с разработката на...

В Португалия ще се види дали Форд са успели с разработката на колата

57
0
???? ?????? RS WRC

Форд се чувстват по-подготвени от всякога за участието си в световния рали шампионат, заяви шефът на тима Малкълм Уилсън. Все пак той иска да изчака рали Португалия 2011, за да предцени реалното ниво на Фиеста RS WRC.  

Отборът работи неуморно по подготвянето на новия рали автомобил Форд Фиеста RS WRC още от началото на миналата година. За този период бяха взети данни от всевъзможни тестове и като количество те надвишават многократно тези, получени през минали години при подготовка на други коли. Това е една от причините шефът на Форд Малкълм Уилсън да твърди, че екипът е по-подготвен от всякога.

– В предходни години правехме един ден тест тук, после някъде другаде, преди да дойде началото на шампионата – каза Уилсън. – С Фиеста RS WRC обаче навъртяхме хиляди тестови километри и имахме време да го направим. Това добавя напрежение, но също така означава, че сме по-добре подготвени от всякога. Вълнуващо е да започнем новия сезон точно по този начин. Но все пак едно нещо е сигурно – Ситроен няма да спрат да се развиват или да тестват автомобила си.

По отношение на очакванията си за първия кръг от шампионата – рали Швеция 2011 (10-13 февруари), Уилсън сподели:

– Имаме добри резултати в Швеция, и двамата ни пилоти са печелили там. Но Швеция е доста специфично рали. В същото време, по отношение на надморската височина, Мексико, т.е. вторият кръг, е горе-долу със същата специфика. Но няма да считам, че всичко е наред, докато не сме на морското равнище в Португалия. Тогава ще видим какво е нивото на колите ни.

От Форд ще стартират сезона във WRC с общо 9 техни коли. От Португалия нататък пък ще се състезават 10 броя Фиеста RS WRC.