Начало Рали В рали Португалия Ситроен ще участват с повече коли

В рали Португалия Ситроен ще участват с повече коли

225
0
DS3 WRC

Марката Ситроен ще бъде представена от общо 5 автомобила DS3 WRC в рали Португалия (24-27 март 2011 г.). Числото нараства поради предстоящия дебют на Петер ван Меркщайн младши.

В надпреварата в Португалия естествено ще участват пилотите на заводския тим – Себастиен Льоб и Себатиен Ожие. Този път обаче редиците на частните състезатели ще бъдат подсилени с още един. В преходните два кръга видяхме Петер Солберг и Кими Райконен (той не участва във втория старт в Мексико), които ще запишат участие и в Португалия.

Към тях за дебюта си ще се присъедини Петер ван Меркщайн младши, който ще кара за частния екип Ван Меркщайн Моторспорт. Малко преди началото на рали Португалия пилотът сподели:

– Имах възможност да започна да свиквам с колата по време на двата тест дни. Изпробвахме много типове настройки. DS3 WRC прилича малко на карт, защото реагира незабавно дори на най-малката намеса от страна на пилота. Колата наистина ми направи сериозно впечатление, както и тимът, който е съставен изцяло от професионалисти. Очаквам с нетърпение да участвам в първото си за сезона рали.

Малко преди сезон 2011 Петер ван Меркщайн спаси положението и Петер Солберг получи шанс да участва в рали Швеция. Причината бе, че от Ситроен не смогнаха да произведат кола за норвежеца, тъй като той бе подписал договора си малко преди началото на сезона. Тогава Меркщайн отстъпи своя автомобил, заявявайки, че ще дебютира в третия кръг в Португалия.