Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул гледат към Мерцедес, не мислят за Ферари

В Ред Бул гледат към Мерцедес, не мислят за Ферари

3138
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Куин Рууни/Ред Бул Контент Пуул

В екипа на Ред Бул ще се стремят към това да настигнат лидерите от Мерцедес, а не мислят за потенциалната заплаха от екипа на Ферари. Това заяви главният съветник на „биковете“ д-р Хелмут Марко. В състезанието в Австралия темпото на Макс Верстапен беше по-добро от това на Фетел и Льоклер.

Холандецът успя да изпревари с отлична маневра Себастиан в завой 3. След това доближи и имащия проблеми с колата Люис Хамилтън. Но не успя да го изпревари и завърши 3-и. Скоростта на лидера Валтери Ботас обаче беше недостижима за друг пилот.

„Окуражаващо за бъдещето е, че нямахме нито едно предупреждение за проблеми при двигателя, каза Марко пред SpeedWeek. – Всичко от консумацията на гориво до мощността и батерията беше в нормите. Много сме доволни. Дистанцията спрямо Мерцедес не беше така голяма, както в квалификацията.

Съхранихме много енергия и искахме да атакуваме Хамилтън чрез Верстапен в последните 3 обиколки. За жалост той излезе от пистата и не можеше да атакува Люис. Знаем, че имаме много работа по шасито. Гледаме напред към Мерцедес, а не назад към Ферари.“

Според Марко демонстрираното от тима на Албърт парк показва, че Ред Бул има шансове да се бори за титлата тази година. Той похвали и Макс Верстапен за разумното и в същото време силно каране.

„Макс започна сезона много добре, заяви Марко. – Титли се печелят като се постигат оптималните резултати и се вземат точки. С нашата кола ще можем да се борим за титлата. На верния път сме. Бяхме на едно ниво с Хамилтън по отношение на скоростта в състезанието.“