Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул имат увереността на победители, а в Рено не, твърди...

В Ред Бул имат увереността на победители, а в Рено не, твърди Рикиардо

2477
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

В екипа на Ред Бул имат увереността на победители, а в Рено не. Това смята пилотът на френския тим Даниел Рикиардо. До миналия сезон австралиецът се състезаваше за големия отбор на Дитрих Матешиц. Той обаче реши да напусне „биковете“ и да премине в Рено, където да намери нови предизвикателства.

Според Рикиардо една от основните разлики между двата тима е, че в Ред Бул се държат като победители след титлите им в периода 2010-2013 г., а в Рено сега се опитват да трупат увереност, че мога да печелят.

През тази година до момента Рено се представя под очакванията. И Рикиардо не може да се бори за място на подиума, каквито амбиции имаше. А в същото време в Ред Бул стават все по-конкурентни като шаси и и двигатели от Хонда. Това даде възможност на Макс Верстапен да спечели състезанията в Австрия и Германия.

„Още от първия ден видях, че в Рено много неща са както трябва, заяви Рикиардо. – Такива от инженерна гледна точка, структура на персонала и срещи. Има анализ на всичко – гуми, шаси, развитие на шасито.

Но бих казал, че голямата разлика е, че когато се присъединих към Ред Бул, те вече бяха победители. А в Рено имаше липса на увереност, защото те не бяха печелили от много време. Нивото им на увереност не беше на това на Ред Бул. Но ние се опитваме да го постигнем.“

Според Рикиардо в Рено трябва да имат по-позитивно отношение към нещата, за да подобрят представянето на колата и да достигнат нивата си от преди 13-14 години, когато спечелиха титлите. Австралиецът смята, че ако в тима имат нагласата и мисленето, че могат да се развиват и да успеят, те вече на половина са го направили.