Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено освободили Хюлкенберг, защото бил твърде песимистичен

В Рено освободили Хюлкенберг, защото бил твърде песимистичен

3075
0
Нико Хюлкенбер
Нико Хюлкенберг, снимка: Спас Генев

В екипа на Рено са решили да освободят Нико Хюлкенберг, защото той бил твърде песимистично настроен. Това заяви 4-кратният шампион Ален Прост, който е съветник във френския тим.

Нико ще бъде заменен от Естебан Окон, който тази година остана без място в решетката. Той караше за Рейсинг Пойнт до края на 2018 г., но бе заместен от Ланс Строл, след като бащата на последния стана собственик на тима.

Хюлкенберг е фаворит за едно от местата в екипа на Хаас. Освен това той е спряган и за титуляр в екипа на Алфа Ромео. Там той може да заеме мястото на неубедителния Антонио Джовинаци.

„Ние не искаме песимистични пилоти. Затова избрахме Окон, каза Прост пред Sky Italia. – Естебан е много мотивиран, след като беше извън решетката 1 година.

Нико е много негативен, но той също така беше прав за някои неща. Но на нас негативността на пилотите не ни върши работа. Особено в един труден сезон.“

Според Професора и следващата година може да е трудна за Рено с оглед на това, че за нея почти няма да има промени в правилата.

„Честно казано, заради готвените промени в регулациите за 2021 г., няма смисъл да продължаваме да развиваме много колата следващата година, каза Прост. – Надявам се да сме на високо ниво през 2021 г.“