Начало Рали В Швеция гумите може да са натоварени повече от обичайното, смята Хирвонен

В Швеция гумите може да са натоварени повече от обичайното, смята Хирвонен

35
0
Мико Хирвонен

Рали Швеция може да се окаже дори по-трудно от обичайното изпитание за гумите, заяви Мико Хирвонен. Финландският пилот на М-Спорт, който има две победи в надпреварата, обясни, че мекият сняг натоварва повече тези с шипове. Тази седмица имаше сериозни валежи в областта Вармланд, а под тази настилка има лед.

Мисля, че има около 40 см сняг, така че условията ще са типично зимни. Под него обаче няма много лед. И ако остане така, гумите ще са наистина сериозно натоварени – заяви Хирвонен.

Пилотът, върнал се в М-Спорт този сезон след две години в Ситроен, се чувства окуражен за представянето си в състезанието след теста с Форд Фиеста RS WRC преди дни. Той победи в Швеция през 2010 и 2011 г. съответно с Фокус RS WRC и Фиеста RS WRC.

Усещането в колата не бе особено различно спрямо спомените ми. Винаги е била добър автомобил на бързите отсечки – това е една от най-силните й характеристики. И сега беше същото. Направихме чудесна подготовка, намерихме добро темпо и колата е с прекрасно поведение – допълни Хирвонен.

Мико се надява представянето му в Швеция да е коренно различно от това в Монте Карло, от което отпадна. 33-годишният пилот обясни, че на теста преди първия WRC кръг за годината е направил тренировка на суха настилка, с добро сцепление, а в самата надпревара условията бяха съвсем различни.