Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни, че поне са стигнали до финала

В Уилямс доволни, че поне са стигнали до финала

1099
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

Пилотът на Уилямс Джордж Ръсел е доволен от това, че поне е стигнал до финала на Гран при на Австралия. Надпреварата беше първи кръг от новия сезон във Формула 1.

Британецът финишира 16-и в състезанието, но на цели 2 обиколки от победителя Валтери Ботас. Зад него 17-и и последен остана съотборникът му в екипа на Франк Уилямс – Роберт Кубица.

„Доволен съм от това, че стигнах до финала без драми, каза Ръсел. – Физически се чувствах добре и беше добро първо състезание за мен. Разбира се е разочароващо да изоставаме толкова много като скорост.

Направихме и допълнителен питстоп, за да изпробваме всички 3 типа гуми. Имаме много работа за вършене. Аз мога да бъда горд от постигнатото с оглед на това с какво разполагах. Изпълних всичките си цели.“

Кубица имаше доста повече проблеми. „Определено не беше лесно състезание за мен, каза полякът. – Избрах да стартирам с твърдите гуми, за да натрупам опит с тях. Направих добър старт. Но в завой 1 бях от вътрешната страна. И на излизане от него Гасли от Ред Бул отиде вдясно, за да избегне контакт с друг пилот.

Ударихме се с него и това доведе да счупване на предното ми крило. Съответно трябваше да мина през бокса за ново. Освен това в 3-ата обиколка останах без едно от огледалата ми. И след това не беше лесно да виждам сините флагове.“