Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс открили, че имат фундаментален проблем с колата

В Уилямс открили, че имат фундаментален проблем с колата

3104
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Уилямс

В екипа на Уилямс са открили, че имат фундаментален проблем с новата кола FW42. Това заяви пилотът на тима Джордж Ръсел. В първия кръг от сезона за Гран при на Австралия екипът на Франк Уилямс беше категорично най-слабият в решетката.

Това си личеше още предсезонните тестове. Тимът от Гроув пропусна изцяло първите 2 дни за изпитания на Каталуня заради забавяне в подготовката. На Албърт Парк Ръсел и Роберт Кубица завършиха на последните 2 места. Двамата бяха на съответно 2 и 3 обиколки зад победителя Валтери Ботас.

„Имаме фундаментален проблем, който не искам да дискутирам публично, каза Ръсел. – Разбрахме какъв е той. Но това не означава, че можем да се събудим на следващия ден и да го оправим. Да променим нещо толкова основно ще отнеме месеци.

Това ни предстои като работа. Трябва да се трудим в симулатора, а дизайнерите на Уилямс също трябва да свършат своето. Когато решим този проблем, ще направим голям скок. Може би отново ще бъдем на дъното на колоната, но с възможността да се борим за по-предна позиция. В момента сме твърде назад.