Начало Moto News Валентино Роси най-бърз в третата свободна тренировка на Мизано

Валентино Роси най-бърз в третата свободна тренировка на Мизано

399
0
Валентино Роси Ямаха
Валентино Роси, снимка Ямаха
Валентино Роси с Ямаха бе най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Сан Марино. На пистата Мизано той записа най-добро време от 1:31.161. Втори на 75 хилядни завърши неговия съотборник Маверик Винялес, а трети на една десета от Роси остана лидера от вчерашния ден Фабио Куартараро.

В началото на сесията повечето състезатели се готвеха за самата надпревара и не записваха много бързи обиколки. Битка за първата позиция основно се водеше между Роси, Винялес и Куартараро. Отначало лидер бе Джак Милър, но бързо бе изместен от Куартараро. След това Винялес подобри неговия резултат и излезе начело в сесията.

Малко след началото на третата тренировъчна сесия стана ясно, че Кал Кръчлоу пропуска останалата част от уикенда. Пилотът на LCR Хонда претърпя втора операция на дясната предмишница, която нарани след инцидент в загрявката преди първото състезание за сезон 2020 в Херес. След като премина медицински преглед тази сутрин, британският състезател се отказа от участие в остатъка на първия състезателен уикенд на пистата Мизано.

Инциденти претърпяха пилотите на КТМ Пол Еспаргаро и Икер Лекуона, както и Брадли Смит с Априлия. За щастие всички се отърваха без сериозни наранявания. Така Еспаргаро и Лекуона останаха извън топ 10 и ще трябва да преминат през Q1.


How costly could that be? 😲@polespargaro, currently P8, crashes at Turn 13!#SanMarinoGP 🇸🇲 pic.twitter.com/UjZCyoZ4cg

— MotoGP™🏁 (@MotoGP) September 12, 2020

В крайна сметка Валентино Роси подобри времето на съотборника си и стана лидер след първите три тренировки в Мизано. До него на второ и трето място останаха Винялес и Куартараро. Втората редица бе заета от Джак Милър с Прамак Дукати и пилотите на Сузуки Алекс Ринс и Жоан Мир. Топ 10 бе допълнен от другия пилот на Прамак Франческо Баная, Йохан Зарко (Авинтия Дукати), Франко Морбидели (Ямаха SRT) и Андреа Довициозо (Дукати). Тези състезатели се класират директно във втората фаза на днешната квалификация.