Начало Moto News Валентино Роси все пак ще участва в Гран при на Валенсия

Валентино Роси все пак ще участва в Гран при на Валенсия

303
0
Роси Ямаха
Валентино Роси, снимка Ямаха
Пилотът на Ямаха Валентино Роси бе допуснат да вземе участие в предстоящата Гран при на Валенсия. Седемкратният световен шампион е дал два поредни отрицателни PCR теста за COVID-19. Участието на Доктора във втората надпревара на Рикардо Тормо бе под въпрос, след като по-рано през деня стана ясно, че е дал нова положителна проба за коронавирус.


За щастие на Роси пробата, която е била взета във вторник е  некоректна. Такъв случай не е рядкост при хора, които са прекарали болестта, какъвто е и Валентино Роси. При следващите тестове, които са взети вчера и днес резултатът е бил отрицателен и така Доктора ще вземе участие в този състезателен уикенд.

Малко преди първото състезание на пистата Моторланд Арагон Доктора бе с положителна проба и пропусна двете надпревари на испанското трасе. Валентино се завърна в третата свободна тренировка за Гран при на Европа, като негов заместник в първите две сесии бе Гарет Герлоф. Роси участва в първата надпревара на Рикардо Тормо, но отпадна само 5 обиколки след старта заради технически проблем с мотора.