Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щофел Вандоорн и Ник де Врийс заслужават място във F1 според Волф

Щофел Вандоорн и Ник де Врийс заслужават място във F1 според Волф

1495
0
Ник де Врийс и Щофел Вандоорн, снимка: Мерцедес

Предвид засилващите се слухове за преминаването на Джордж Ръсел в Мерцедес и информацията за разговори между Валтери Ботас и Алфа Ромео, отборът на Уилямс търси други варианти за пилоти през следващия сезон. Йост Капито вече сподели, че има дълъг списък от кандидати, сред които Хюлкенберг и Квят. Той също включва и двамата състезатели за тима на Мерцедес във Формула Е – Щофел Вандоорн и Ник де Врийс.

По този повод, Тото Волф споделя, че е изключително доволен от пилотската си двойка в този шампионат, но макар и да му се иска да ги задържи, той няма да застане между тях и F1.

„Наистина съм щастлив с това, че те са наши пилоти във Формула Е. Не бих и искал да имам някой друг в отбора си. Но аз никога няма да застана на пътя на някой, който иска и има възможност да се състезава във F1.“

„И двамата имат таланта, отдадеността и интелекта да бъдат в F1. И двамата спечелиха най-важните серии за млади пилоти. Те заслужават да са във Формула 1 и много се надявам да намерят пътя си обратно към спорта.“

И Вандоорн, и де Врийс са шампиони във Формула 2 съответно през 2015 (тогава GP2) и 2019. Вандоорн направи дебюта си за Макларън през 2016, замествайки Алонсо за две надпревари, и се състезава за тима през 2017 и 2018. От 2019 насам той се състезава във Формула Е и е един от резервните пилоти на Мерцедес в F1.