Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн ще бъде резервен пилот на Мерцедес

Вандоорн ще бъде резервен пилот на Мерцедес

951
0
Щофел Вандоорн
Щофел Вандоорн, снимка: Формула Е

Щофел Вандоорн ще бъде резервен пилот на Мерцедес във Формула 1. Бившият състезател на Макларън в F1 от 2 години кара във Формула Е. Този сезон белгиецът е лидер в електрическия шампионат, като записа 2 подиума от 3 състезания с екипа на Мерцедес.

Резервен пилот на Мерцедес е и Естебан Гутиерес. От тима обявиха, че двамата ще си поделят задълженията в състезателните уикенди. Титулярни пилоти остават Люис Хамилтън и Валтери Ботас, които днес изпробваха за първи път новата кола W11 на Силвърстоун.

Утре Вандоорн ще участва в 4-ия кръг от Формула Е, който ще се проведе в Мексико. Надпреварата започва в 12 часа вечерта българско време и ще бъде предавана пряко по Евроспорт. Състезанието за еПри на Саня, което трябваше да се проведе на 21 март, вече бе отменено заради коронавируса COVID-19.

Именно Вандоорн води при гласуването на феновете за това кои петима състезатели ще получат допълнителните 100kJ енергия за 5 секунди в болида си, известни още като FanBoost, за предстоящия кръг в Мексико.

За Вандоорн към момента са гласували 21% от феновете. След него с 12% е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah). С 8% е Лукас ди Граси (Ауди Спорт), а с по 7% са Андре Лотерер, Максимилян Гюнтер, Ник де Врийс и Паскал Верлайн. Всеки може да гласува в сайта на сериите на: https://fanboost.fiaformulae.com/