Начало Рали Върнах се в играта, радва се Остберг след рали Финландия

Върнах се в играта, радва се Остберг след рали Финландия

21
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг бе щастлив след рали Финландия, въпреки че изгуби второто място в надпреварата.

Норвежкият пилот на М-Спорт води сериозен двубой със съекипника си Тиери Нювил преди да излети от трасето при опит да заобиколи голям камък по средата на пътя. Това го разочарова, но като цяло състезателят бе доволен от представянето си.

Невероятно удовлетворение бе да се върна на подиума във Финландия. Ралито ни бе почти безпроблемно. Швеция, когато за последно преди това бяхме на почетната стълбичка, изглеждаше преди толкова дълго време. И след начина на развитие на първата половина от годината, това представяне и резултат определено са повод да си отдъхнем – написа Мадс в колонката си за crash.net. – Не чувствах особено голямо напрежение, тръгвайки за Юваскила. Ваканцията ми преди това бе страхотна и се опитвах да не мисля прекалено много. Очевидно проработи.

Във втория ден на състезанието норвежецът спука гума, но прие и това философски:

Без тези инциденти с мен и Тиери, кой знае какво можеше да стане. Можеше да водим битка между трима за победата вместо двубой за второто място… Но положението е такова, каквото е. Борбата в последния ден бе истинско забавление. Крайният резултат можеше да е значително по-лош, ако бях ударил онзи камък. Моят Форд Фиеста RS WRC бе перфектен. Тестовете си струваха, беше страхотно удоволствие за каране. Тренировките преди рали бяха толкова добри, че бяхме невероятно уверени в колата и реглажите. Точно по такъв начин исках да започна втората половина от сезона – върнах се в играта – радваше се още Остберг.