Начало Избрани Васьор: Стартът в Мексико ще е голямо предизвикателство заради надморската височина и...

Васьор: Стартът в Мексико ще е голямо предизвикателство заради надморската височина и спецификите на трасето

840
0
Фредерик Васьор, Алфа Ромео
Фредерик Васьор, снимка Алфа Ромео

В Алфа Ромео се подготвят за предизвикателствата на Гран при на Мексико. Състезанието на пистата Аутодромо Ерманос Родригес е 20-ти кръг от сезон 2022 в F1. 

Екипът от Хинвил се надява да прекъсне негативната серия, започнала от Сингапур. Спечелването на точки ще помогне на Алфа Ромео в борбата за шестото място при конструкторите с Астън Мартин. Британският отбор постигна огромен напредък през последните няколко старта. Благодарение на това изостава със само 1 точка от Алфа Ромео.

Днес официално бе потвърдено, че Заубер Моторспорт ще бъде партньор на Ауди от сезон 2026. Марката от Инголщат ще си партнира с швейцарската компания от началото на новото поколение задвижващи системи в F1. Дотогава екипът се очаква да продължава да използва двигатели на Ферари. Също така Алфа Ромео ще прекрати спонсорството на базирания в Хинвил отбор след края на сезон 2023.

Сега всички в екипа са се фокусирали върху остатъка от настоящата кампания.

„Несъмнено очаквахме повече от миналия уикенд. С състезателното темпо беше толкова обещаващо. Изглеждаше, че точките са на една ръка разстояние от нас, но в крайна сметка нещата не се развиха по нашия начин. Връщайки се веднага на пистата, имаме възможност да обърнем хода на събитията и да продължим да работим върху представянето си, което се подобрява с подобренията, които внесохме в Япония и Остин“, сподели Фредерик Васьор.

„Както обикновено, състезанието в Мексико ще бъде голямо предизвикателство заради надморската височина и спецификите на трасето. Трябва да дадем всичко от себе си, за да избегнем грешки. Знаем, че автомобилите ни имат потенциал да влязат в Q3. Вярвам, че точно това трябва да бъде целта ни преди уикенда. Искаме да се поставим в благоприятна позиция, за да се включим в борбата за точки и да си защитим шестото си място в шампионата при конструкторите“, добави шефът на Алфа Ромео.

Валтери Ботас има добри спомени от Гран при на Мексико. Пилотът на Алфа Ромео има три качвания на подиума на пистата Аутодромо Ерманос Родригес.

„С нетърпение очаквам да се върна в Мексико. Това е едно от най-енергичните състезания в календара. Ентусиазмът на феновете е невероятен, тъй като те са толкова запалени по Формула 1. В миналото имам три подиума на това трасе, което винаги е невероятно изживяване“, каза Ботас.

„Поглеждайки назад към Остин, беше доста разочароващо да завършим състезанието по този начин. Темпото ни изглеждаше обещаващо. Сигурен съм, че имахме солидни шансове за класиране в точките. Въпреки това новата състезателна седмица предлага нови възможности. От нас зависи да се възползваме максимално от тях, да свършим работата си на пистата и да влезем в челната десетка при карирания флаг“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Другият пилот на Алфа Ромео няма опит на трасето край Мексико Сити защото там не се провеждат състезание от F2. Китаецът отново ще има задачата да научи всичко най-важно и да се бори за точки.

„Винаги съм искал да се състезавам тук, в Мексико. Нямам търпение най-накрая да изляза на Аутодромо Ерманос Родригес. Това е още една писта, която трябва да опозная добре. Атмосферата и страстта на феновете към спорта изглеждат страхотни. Нямам търпение да видя всички това тази седмица“, заяви Жу.

„Малко ме е яд, че се върнах от състезанието в Остин без точки, тъй като темпото беше налице през целия уикенд. Честно казано можехме да надградим нещо върху него. Ще бъде важно да се адаптираме бързо към пистата и към специфичните й условия. Трябва да сме на върха на възможностите си от началото на уикенда и да продължим с инерцията в състезанието. В Тексас получихме доказателство, че автомобилите ни могат да влязат в Q3. Ако си напишем добре домашното, можем да го постигнем и да се включим в борбата за точки в неделя“, допълни пилотът на Алфа Ромео.