Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор: Казах им да не рискуват, но възприятието какво е риск е...

Васьор: Казах им да не рискуват, но възприятието какво е риск е относително. Все пак ще обсъдим въпроса

3825
0
Карлос Сайнц, Шарл Льоклер
снимка: Спас Генев

Фредерик Васьор предупреди пилотите си Карлос Сайнц и Шарл Льоклер да не поемат рискове в края на Гран при на Италия, когато водеха битка за последното място на подиум. Льоклер обаче атакува съотборника си във Ферари почти постоянно, дори в последната обиколка от надпреварата на пистата Монца. Двамата бяха на косъм да се ударят на няколко пъти. Дори изхвърчаха от трасето, но успяха да продължат.

„Беше странно усещане, но аз съм голям фен на това да оставяме пилотите да се състезавам. Същевременно бе страхотно чувство. Казах им да не рискуват, но възприятието за това какво е риск винаги е относително. Надявам се феновете да са оценили последните обиколки“, коментира шефът на Ферари след финала на Монца, където тифозите заляха трасето малко след прибирането на болидите в питлейна

„Все пак ще обсъдим въпроса. Може би не тази вечер, но утре. Дали това класиране е успех? Не, не е. Ние се състезаваме, за да взимаме двойни победи. Ред Бул имаше по-добро от нашето темпо. Дадохме всичко от себе си, най-доброто, на което сме способни и като цяло съм доста доволен от резултата ни. Не съм съсредоточен върху шампионата. Фокусът ни е върху това да вършим по-добра работа.“

„Надявам се в Сингапур да имаме по-добра скорост, отколкото на другите изискващи високо аеропритискане писти досега. Няма смисъл да копираме Ред Бул, защото не може просто да вземеш една част и да я сложиш на Ферари или Мерцедес. Това не работи. Не знам какво правят в Ред Бул. Най-важното е да се съсредоточим върху себе си и да се постараем да подобрим колата. Наясно сме кои са слабостите ни“, повтори за пореден път ръководителят на Ферари.

С днешния резултат – трети и четвърти за Сайнц и Льоклер – Ферари прескочи Астън Мартин в класирането при конструкторите. Скудерията вече има 228 точки срещу 217 на Астън Мартин. Мерцедес е на второто място с 273.