Начало Избрани Васьор не е впечатлен от презентациите на другите отбори

Васьор не е впечатлен от презентациите на другите отбори

1547
0
Фредерик Васьор, Ферари
Фредерик Васьор, снимка Ферари

Фредерик Васьор не е впечатлен от презентациите на другите отбори в F1. Шефът на Ферари не одобри начина, по който някои екипи показаха само разцветките на своите автомобили във виртуалното пространство.

Днес Ферари постави вълнуващ старт на новата си кампания в F1. Отборът от Маранело представи своя болид SF-23 пред трибуна с публика, разположена във Фиорано. Веднага след това пилотите на Скудерията Шарл Льоклер и Карлос Сайнц направиха няколко тура с SF-23 на частната писта на Ферари.

Васьор се присъедини към екипа от Маранело едва миналия месец. Френският специалист бе част от премиерата на представянето на новия автомобил Ферари, която определи е като „емоционално“ събитие.

„Положихме толкова много усилия – честно казано не лично аз, защото се присъединих твърде късно отбора. Моят принос е много малък за този автомобил. Въпреки това усещам отлично свършената работа по автомобила. Сега предстои ново пътуване за проекта, защото автомобилът ще се премести в базата на състезателния отбор“, сподели Васьор.

„Чувството е страхотно. Все едно си се върнал на пистата или на училище. Усещам, че всички са много горди от свършената работа. В допълнение вярвам, че това чувство е много важно за мотивацията на всички през този дълъг сезон. Вярвам, че тя ще бъде от решаващо значение за представянето на Ферари“, добави шефът на Скудерията.

За разлика от други екипи, сред които са Уилямс, Ред Бул, Алфа Таури и Астън Мартин, Ферари представи своя автомобил на открито. Васьор призна, че се гордее от премиерата на SF-23, която бе последната от няколко обиколки с болида от страна на Льоклер и Сайнц.

„Днес представихме автомобила за 2023 г. заедно с нашите партньори и тифози. Аз съм много доволен от това как изглежда този болид. Харесва ми червеният цвят и надписът „Effe Lunga“, който се простира по задното крило и ни напомня за нашето наследство. Скоро вниманието ни ще се насочи към друг аспект, а именно неговата скорост и представяне. Разполагаме с двама талантливи пилоти, които желаят да печелят и имат необходимите умения, за да го постигнат“, коментира Васьор.

„Нашата цел е да спечелим шампионата. Това няма да е лесна задача, тъй като конкурентите ни също искат точно това. Трябва да вземем със себе си правилната нагласа и винаги да работим за това да сме по-добри утре, отколкото днес.“

Васьoр коментира и презентациите на другите екипи от F1, които бяха излъчени онлайн и до голяма степен бяха свързани с показването на разцветки.

„Това е хубаво усещане. До момента презентациите на отборите бяха по-скоро виртуални. Разбира се, не искам да говоря за другите екипи. Гордея се, че мога да направя нещо подобно с всички тифози около пистата и гостите. Това е наистина голямо събитие и е най-добрият начин да започнем сезона.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)