Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор за Хамилтън във Ферари: Ние си говорим по принцип, но като...

Васьор за Хамилтън във Ферари: Ние си говорим по принцип, но като ни видят заедно следва голяма шумотевица

2872
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Слуховете за евентуално присъединяване на Люис Хамилтън към Ферари периодично се появяват, особено по време на лятната ваканция във Формула 1. Последният такъв се роди вследствие на споделена от италианския журналист Лео Турини информация. Той написа, че Хамилтън е отказал на предложение, отправено лично от президента на Ферари Джон Елкан. Шефът на Скудерията Фредерик Васьор пък коментира в интервю за Гадзета дело спорт, че от всяко негово виждане с Хамилтън произтича сериозна шумотевица, докато всъщност те се познават и комуникират отдавна.

„Аз говоря с него на надпреварите. Той се състезаваше за мен преди 20 години. (Васьор има предвид в GP2 в основания от него и Никола Тод екип на АРТ Гран при – б.р.) Помогнах му, когато отиде в Макларън и в началото на кариерата му във Формула 1. Още си говорим от време на време. Ясно е, че ако ни видят заедно в падока, следва голяма шумотевица, но отношенията ни не са от вчера“, обясни Васьор

„Не искам да го сравнявам с нашите пилоти. В това няма смисъл. Но приносът на един топ пилот не се изчерпва само с карането. Такъв състезател е част от техническата работа, стратегиите, дори е от помощ при наемането на инженер. А ако имаш Хамилтън, [Макс] Верстапен или [Шарл] Льоклер всичко е по-лесно. Работещите във Формула 1 хора обичат надпреварите и им харесва да се трудят с шампиони“, допълни шефът на Ферари.

Сред наблюдателите няма сериозни очаквания Хамилтън да отиде във Ферари. Михаел Шмид от Ауто Мотор унд Шпорт сподели, че проблемите на седемкратния световен шампион в Мерцедес в момента само биха се увеличили в Скудерията.

„Според мен Хамилтън е доста умен. Той много добре знае, че дори да му дадат двойна заплата в Маранело нещата там няма да се подобрят.“

„Ферари не е пред Мерцедес по отношение характеристиките на колата. А всички проблеми от Мерцедес биха се увеличили в Ферари, защото Скудерията е дори повече в светлината на прожекторите (в сравнение с екипа от Бракли)“, коментира Шмид.