Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари доволни, че са намалили разликата с Ред Бул в сравнение...

Във Ферари доволни, че са намалили разликата с Ред Бул в сравнение с миналата година

3219
0
Карлос Сайнц, Ферари
снимка: Ферари

Във Ферари са доволни от това, че са намалили разликата спрямо Ред Бул и вярват, че ще са в състояние да се борят по-често със съперниците, заяви Фредерик Васьор. Шефът на Скудерията призна, че тимът е очаквал по-добър резултат от Гран при на Бахрейн. Същевременно каза, че подиумът на Карлос Сайнц и четвъртото място на Шарл Льоклер са били възможно най-добрият резултат.

„Представянето ни през този уикенд в един бърз тур съответстваше на очакванията ни. Очевидно е, че трябва да направим крачка напред по отношение на състезателното темпо, тъй като реално не участвахме в битка с Ред Бул. Но същевременно смятам, че разполагаме с добра основа, тъй като значително намалихме разликата в сравнение с миналата година. Ще продължим с развитието си и съм уверен, че ще сме в състояние да се борим с тях по-често“, заяви шефът на Ферари в F1

„Надявахме се на по-добър резултат, но по време на състезанието имахме проблем със спирачките в колата на Шарл, така че общо-взето резултатът ни от Гран при на Бахрейн е максималният възможен. Карлос направи добро състезание. Възстанови се наистина чудесно след старта си, който не бе перфектен. Дори имаше шанс да се бори със [Серхио] Перес към края. Знаехме, че ние ще сме с хард, а Чеко със софт. Целта ни бе да притиснем Ред Бул, което ни се удаде към края на надпреварата, но не бе достатъчно“, продължи Васьор.

„Шарл се бори по време на цялото състезание със спирачките. Заради този проблем в първия стинт си повреди гумите и се наложи да спре в пита по-рано от планираното. Ще трябва да проверим защо спирачките не бяха с точната температура“, каза още ръководителят на Ферари.

Сайнц коментира, че най-после отново се е забавлявал зад волана на колата си

„Най-накрая можех пак да атакувам и изпреварвам, а не да се защитавам и да си гледам в огледалата. Основата, базата ни тази година е много по-добра“, допълни испанският пилот.

Льоклер каза, че проблемът със спирачките се е появил още във втората обиколка от състезанието. След това повтори, че единствената цел впоследствие е била да докара болида до финала и на този фон четвъртото му място е повече от добър резултат.