Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари не са могли да избегнат спирането на Фетел на пистата,...

Във Ферари не са могли да избегнат спирането на Фетел на пистата, обясни Биното

6651
0
Стартът на състезанието в Русия
Стартът на състезанието в Русия, снимка: Ферари

В екипа на Ферари не са могли да избегнат спирането на Себастиан Фетел на пистата в Гран при на Русия. Това обясни шефът на Скудерията Матия Биното. Германецът получи повреда в задвижващата система и спря колата си в последния сектор на пистата.

Първоначално на Фетел бе съобщено да се прибере в бокса, но след това получи нареждане да я спре веднага на най-близкото възможно място. Това предизвика режим на виртуална кола за сигурност, от което се възползва Хамилтън и след пистопа си се върна на трасето пред Шарл Льоклер.

„Имахме проблем със задвижващата система и по-точно нейната хибридна част, каза Биното. – Колата загуби изолацията си. Затова заради сигурността, казахме на Себастиан да спре веднага.

Разбира се това е разочароващо, защото питлейнът беше 100 метра по-напред. Ако проблемът беше с друга част на колата, може би щяхме да я спрем на друго място.”

Биното обясни и стратегията на Ферари, при която Шарл Льоклер изтегли Себастиан Фетел и му помогна да изпревари Люис Хамилтън на старта. Тя проработи, но след това нещата не протекоха по план за тима от Маранело.

„Съгласихме се, че най-добрият начин да не дадем въздушна струя на Хамилтън и да не му помогнем, е да дадем такава на Себастиан чрез Шарл“, каза босът. „И след това по-късно в състезанието да върнем позицията на Льоклер. Смятахме, че е правилно след първите обиколки да поискаме от Себастиан да си разменят местата с Шарл.

Но изглежда двамата пилоти имаха различно мнение относно ситуацията, карайки колите. Това е нещо, което може да дискутираме с тях. Но е честно да се каже, че в този етап от състезанието може би Шарл не беше достатъчно близо и можехме да загубим време спрямо Хамилтън.”