Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Искахме да се борим за първа редица, 4-и е известно разочарование

Верстапен: Искахме да се борим за първа редица, 4-и е известно разочарование

2096
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се класира четвърти в квалификацията за Гран при на Сингапур, а съотборникът му в Ред Бул Алекс Албон бе шести.

Холандският пилот сподели след сесията, че с тима му очаквали по-предна позиция преди началото на уикенда

„Със стъпването на пистата обаче бързо осъзнахме, че Ферари и Мерцедес са много бързи. Вчера се видя, че и трите отбора могат да постигнат допълнителен напредък. Те очевидно имат по-голям прогрес от нас, тъй като нямахме скорост за борба за полпозишъна”, каза Верстапен.

„По отношение на баланса колата е доста прилична. Но нямахме достатъчно сцепление и трябва да проверим защо стана така. Не очаквах Ферари да вземе първата позиция, но те свършиха добра работа, а ние трябва да се потрудим повече. Дойдохме с желанието да се борим за първа редица, така че 4-ото място е известно разочарование. Надявахме се да сме по-бързи тук, но това бе максимумът. Поне сме пред един от Мерцедес-ите.”

Албон имаше известни грижи с баланса в Q1

След няколко промени в настройките обаче се почувства по-комфортно и си върна увереността.

„Всичко това е част от обучителния процес. Все повече разбирам как да направя автомобила си по-бърз на тази писта. Стратегията ще е важна утре, гумите като че ли не издържат кой знае колко. Очаквам дълго и трудно състезание. Щеше ми се да се класирам малко по-напред, но като цяло резултатът ми не е лош. Ще се съсредоточа върху положителното, ще си взема студен душ преди надпреварата и ще съм готов да се боря”, допълни Албон.