Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Държах състезанието под контрол

Верстапен: Държах състезанието под контрол

1881
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели състезанието за Голямата награда на Монако във Формула 1. Пилотът на Ред Бул стартира от първа позиция след проблемите на Шарл Льоклер и доминира през цялата надпревара. Това е първи успех на нидерландеца в Княжеството. Благодарeние на това той се изкачи на първа позиция във временното класиране, а неговият тим изпревари Мерцедес в битката при конструкторите.

„Да спечелиш по улиците на Монако е нещо много специално. Това е първият ми подиум тук. Беше страхотно състезание. Всичко бе невероятно. Обиколките тук са много и е важно да останеш фокусиран през цялото време. В това състезание никога не знаеш какво ще се случи. Успях да контролирам темпото си и гумите. Пит стопът също мина перфектно. Моите съперници спряха по-рано и ме улесниха в избора на стратегия. Винаги съм искал да спечеля тази надпревара. Много се гордея с този успех, но не трябва да забравяме, че шампионатът е дълъг и непредсказуем. Този триумф ни дава увереност за следващите няколко кръга“, сподели Верстапен.

Неговият съотборник Серхио Перес заяви, че е много щастлив от постигнатото през този състезателен уикенд. Мексиканецът стартира девети, но благодарение на перфектната си стратегия стигна до четвъртата позиция. Така той помогна на Ред Бул да измести Мерцедес от първото място в шампионата при конструкторите.

“ Като цяло това бе добър ден за екипа. Радвам се за Макс и отбора, защото водим и двата шампионата. Трябва да подобря скоростта си в квалификациите. Днес стратегията ни проработи перфектно, но ако се бях класирал по-напред, можеше да съм на подиума“, каза Перес.