Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен да е втори на грида на Монца

Верстапен доволен да е втори на грида на Монца

2298
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Спас Генев

Макс Верстапен необичайно за себе си заяви, че е доволен да е втори в квалификация – в този случай тази за Гран при на Италия. Пилотът на Ред Бул се оказа между двете Ферари-та. Карлос Сайнц спечели полпозишъна, а Шарл Льоклер се нареди трети. След финала на сесията Верстапен каза, че ще се постарае да спечели състезанието. Когато дойде негов ред да каже няколко думи на микрофона пред публиката на старт-финалната права, тифозите започнаха да го освиркват. Льоклер се обърна към трибуната и с жест ги помоли да престанат.

„Разликите във всяка квалификационна сесия са много малки. Радвам се да съм втори днес“, каза Верстапен.

„Имаме прогрес в сравнение с петъчните тренировки. Ще се постараем да спечелим състезанието. По принцип колата ни е бърза в надпреварите“, допълни той.

По-рано през уикенда на Монца Хелмут Марко каза, че ако някой ще прекъсва победната серия на Ред Бул, то това трябва да е Ферари на Монца.

„Те са силни и в един бърз тур, и в дълги серии. За да бъде победен Макс, трябва да има някакъв технически проблем. Но ако ще ни бият, то тогава бих предпочел да е Ферари. Особено на Монца“, заяви Марко.

Серхио Перес се класира пети на грида на Монца.

„Като се има предвид ситуацията – пропускането на третата тренировка и влизането в квалификацията на сляпо, беше прилично представяне. Преди това не бях карал с нов софт. Денят не бе идеален, но това е положението. Цялата ни подготовка не бе съвсем добра, но темпото в петък бе на ниво. За съжаление днес нямах шанс да покажа на какво сме способни“, каза Перес.

„Случват се такива неща и накъсват работата. Накрая имаше и проблем с двигателя – наложи се да го сменим. Малко повече грижи ни се събраха“, добави мексиканският пилот на Ред Бул.