Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен от дългите серии, Марко си оттегли изявлението за Рикиардо: Казах...

Верстапен доволен от дългите серии, Марко си оттегли изявлението за Рикиардо: Казах „ако“ и това „ако“ се е загубило

3801
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен приключи деня за подготовка преди финалния кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2022 в Абу Даби с най-добро време. Нидерландският пилот на Ред Бул коментира, че е много доволен от петъка.

„Според мен всичко се получи чудесно. Лиам [Лоусън] свърши страхотна работа в първата тренировка. Беше спокоен и стабилен, а точно това ни бе необходимо.“

„Във втората сесия пробвахме някои неща и в дългите серии колата вървеше доста добре. Доволен съм от това. По отношение на времето температурата във втората тренировка беше далеч по-близка до това какви ще са условията в квалификацията“, каза Верстапен

Той допълни, че ще се опита да доизпипа настройките на колата си, но като цяло очаква тимът на Ред Бул да е конкурентоспособен в квалификацията и състезанието.

Серхио Перес също каза, че RB18 е вървял добре в последните петъчни тренировки за 2022 г.

„Бяха много интересни сесии с различни условия. Първата бе сложна заради температурите. На следобедната обърнахме повече внимание, тъй като тогава условията са по-близки до тези в квалификацията и състезанието. Изследвахме различни неща по баланса на колата. Смятам, че събрахме доста информация за утре и по-важното – за неделя. Конкурентоспособни сме в дълги серии, но има какво да наваксаме в къси“, допълни Перес.

Лиам Лоусън, който бе в колата на Верстапен в първата тренировка, благодари на тима за възможността.

„За първи път направих тест за тима на Ред Бул и беше страхотно изживяване. Бях малко нервен преди сесията, но колата е наистина добра и се почувствах комфортно веднага като седнах. Успяхме да направим доста обиколки и с хард, и със софт. Карах Алфа Таури в Мексико, но е трудно да се сравняват двете, защото пистите са съвсем различни. Но днес бе страхотен ден и съм благодарен за дадената ми възможност“, коментира Лоусън.

Междувременно съветникът на Ред Бул Хелмут Марко оттегли изявлението, което направи по-рано относно Даниел Рикиардо

Той каза пред Скай Германия, че австралиецът ще е трети пилот на тима догодина и го заяви като свършен факт. От Ред Бул уточниха, че нищо не е подписано. Според Марко в коментара било изпуснато едно „ако“.

„Казах „ако го вземем като трети пилот“. Това „ако“ се е загубило“, заяви Марко.

„Водим разговори с него, но още нищо не е подписано.“