Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен доволен от скоростта на RB16B

Верстапен доволен от скоростта на RB16B

1950
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен сподели, че е много доволен след първия ден от състезателния уикенд в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул бе най-бърз и в двете свободни тренировки и не срещна големи трудности по време на карането си.

„Всичко беше наред. Разбира се, условията бяха по-различни в сравнение с тези от тестовете. Чувствам се много добре в колата. Все още има неща в настройките, които трябва да се оправят , но въпреки това съм много щастлив през днешния ден“, сподели Верстапен.

Нидерландецът очаква да се бори за победата и вижда като основни съперници Мерцедес и Макларън. Според него най-важното нещо в състезанието ще бъде износнването на гумите.

„Утрешният ден ще е по-различен. Със сигурност ще има повече вятър, което оказва голямо влияние върху баланса на болида. Ще видим какво ще бъде темпото ни в третата тренировка и квалификацията“, обобщи Макс Верстапен.

Съветникът на тима Хелмут Марко заяви, че Ред Бул разполага с най-доброто шаси на стартовата решетка.

„Като цяло съм доволен. Настройките в Бахрейн са от изключително значение заради температурите и скоростта на вятъра. Имаме добра скорост в къса и дълга серия обиколки. Разполагаме с  най-доброто шаси на стартовата решетка. Подобренията по аеродинамиката направиха колата много по-стабилна. Също така новият двигател на Хонда е с повишена мощност и е много компактен, което ни позволява да подобрим задната част на RB16B“, обясни д-р Марко.