Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Фантастично състезание! Колата вървеше като по релси. Перес: Загубих две места...

Верстапен: Фантастично състезание! Колата вървеше като по релси. Перес: Загубих две места със сейфти кара

2347
0
Ландо Норис, Макс Верстапен, Серхио Перес, Пол Монахан
Ландо Норис, Макс Верстапен, Серхио Перес и Пол Монахан; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Иван Тенчев, Шанхай. Макс Верстапен спечели четвъртата си победа от пет старта от началото на сезон 2024 във Формула 1, триумфирайки в Гран при на Китай. Този път успехът на бе двоен за Ред Бул, но Серхио Перес все пак се качи на подиума – той бе трети.

„Беше фантастично състезание! Колата беше невероятна. Всички свършиха страхотна работа. Мисля, че се справихме наистина, наистина добре този уикенд“, бе първата реакция на Верстапен след карирания флаг

„Болидът вървеше като по релси – можех да правя каквото си поискам на трасето. Беше удоволствие да карам с който и да е тип гуми. Усещането бе изумително“, допълни Верстапен.

„Мисля, че преживяхме добре рестартите. Такива уикенди са наистина невероятни. Фантастично е да имаме подобни представяния. Що се отнася до края, то по принцип в колата винаги чуваш някакви шумове. В миналото ми се е случвало след нещо такова да отпадна към края на състезанието. Мисля, че на пистата имаше някакви отломки, върху които минах с 300 км/ч. Гумите вече бяха изстинали, остарели, а такива гуми лесно се пукат. Просто исках тимът да провери отново“, каза още Верстапен.

Верстапен каза още, че очаква следващият кръг от шампионата, който ще е в Маями, да е добър уикенд за Ред Бул.

Перес съжаляваше, че излизането на кола за сигурност не позволи да стигне до втората позиция, но определи качването на подиума като добър успех.

„Колата за сигурност наистина ни струваше доста скъпо. За съжаление загубихме две места“, коментира Перес след финала.

„Направихме по-голямата част от състезанието с хард. В началото се борих доста, а животът на гумите се срива драматично, но в крайна сметка се качих на подиума. Щеше да е добре обаче да вземем двоен успех“, допълни мексиканският пилон на Ред Бул.

Перес нямаше темпото на съотборника си, а в началото се бореше и с Фернандо Алонсо. След това очевидно износи доста средните по твърдост гуми.

„Определено ни липсваше известно темпо, особено с медиума се борех малко с баланса“, добави мексиканецът

„Променихме доста неща от вчера и може би не разчетохме условията толкова перфектно, колкото можехме. Но като цяло беше силен уикенд и ние вече знаем причините, поради които темпото в състезанието беше малко по-ниско“, каза още Перес.