Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен и Перес: Матешиц ни даде възможност, без която нямаше да сме...

Верстапен и Перес: Матешиц ни даде възможност, без която нямаше да сме тук днес

1498
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Трети и четвърти се класираха в квалификацията за Гран при на САЩ пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес. Нидерландецът ще стартира от първа редица заради наказанието на Шарл Льоклер. Мексиканският му съотборник ще отиде по-назад на грида, тъй като и той има санкция за смяна на двигател. Настроението в тима бе тъжно, тъй като точно преди сесията за разпределение местата на стартовата решетка се разбра, че е починал собственикът на отбора Дитрих Матешиц.

„Трудно беше да научим точно преди квалификацията. Резултатът всъщност няма значение. Значение има това да си спомним за Дитрих и какво стори той за нас като отбор, за цялата Формула 1 и по-голямото семейство на Ред Бул“, отбеляза Верстапен

„Дитрих винаги е бил супер мил и грижовен към мен. Завинаги ще помня последното си посещение при него отпреди около месец или там някъде. Той вярваше в мен отдавна, още откакто бях съвсем малък. Вярваше и в много други млади пилоти, даваше невероятни възможности на толкова много хора. Без него нямаше да съм тук днес. Затова е толкова трудно“, сподели още Верстапен.

Перес каза, че това е тъжен ден за цялото семейство на Ред Бул

„Това те кара да осъзнаеш, че има и много по-важни неща в живота. Влиянието на Дитрих в спорта, подкрепата му за толкова спортисти по цял свят наистина донесоха разлика. Той ми даде възможност, каквато никой друг не ми е давал. Винаги ще съм му благодарен“, продължи мексиканският пилот.

„Беше много тъжно да научим новината, защото знаем, че сме на път да станем шампиони (при конструкторите), а той няма да го види… Целият отбор ще се състезава за Матешиц и семейството му. Надявам се да постигнем резултат, какъвто той би иска от нас.“

„Не се справихме по възможно най-добрия начин в квалификацията. Знаехме, че този уикенд ще изтърпя наказание и затова се съсредоточихме върху надпреварата. Надявам се това да ни се отплати. Ще даде всичко от себе си, защото това ще има дори по-голямо значение от обичайно“, добави съотборникът на Верстапен.