Начало Избрани Верстапен: Имах много трудности с баланса на автомобила

Верстапен: Имах много трудности с баланса на автомобила

2027
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен остана неприятно изненадан от представянето си в първия ден от състезателния уикенд в Сингапур. Пилотът на Ред Бул призна, че е „имал много трудности с баланса на автомобила“. Верстапен добави, че темпото му е било „по-лошо от очакваното“.

Верстапен пристигна в Сингапур като фаворит за победата. Нидерландецът се намира в серия от 10 поредни успеха и очакванията бяха тя да продължи. В допълнение, Макс все още търси първи успех по улиците на града-държава.

Верстапен даде трето време в първата свободна тренировка за Гран при на Сингапур, която се проведе при залязващо слънце. Изоставането му бе малко повече от десета спрямо първия Шарл Льоклер. Нидерландецът се оплакваше от баланса на RB19, както и от трудности при включването на предавките

Верстапен остана едва осми във втората тренировка на пистата Марина Бей. Тя се проведе на изкуствено осветление. Състезателят на Ред Бул не показа кой знае колко впечатляваща скорост и изоставаше от Ферари, Мерцедес и Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион отново обясняваше по радиото колко лош е бил балансът на задната част на колата. Освен това той така и не успя да запише толкова силна обиколка с най-меките гуми на Пирели.

Верстапен призна, че днешното темпо на Ред Бул е било дори по-лошо от предвиденото, като се позова на липсата на баланс.

„Днешното темпо беше по-лошо от очакваното. Имах много трудности с баланса на автомобила“, сподели Верстапен. „Опитахме доста неща в FP2. Някои неща се получиха, други не толкова. В крайна сметка така и не успяхме да сглобим една чиста обиколка. Има доста неща, които трябва да разберем тази вечер. Има няколко неща, които не разбираме, така че трябва да ги проучим“, добави пилотът на Ред Бул.

Верстапен бе изненадан и от неочаквано доброто темпо на пилотите на Ферари. „Във Ферари са много бързи. Смятам, че ние просто сме много по-зле, отколкото очаквахме. Разбира се, ще се опитаме да се подобрим, но разликата е доста голяма“, заключи Макс Верстапен. Нидерландецът имаше „среща“ с гущер по време на първата свободна тренировка.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес даде седмо време както в първата, така и във втората тренировка в Сингапур. Опитният мексиканец също бе изненадан от темпото на Ферари.

„Има толкова много интересни неща, които се случват. Надявам се да ги разберем за една нощ, надявам се“, каза Перес.

„Изглежда, че имаме доста трудности със задната част на автомобила, особено в FP2. Има много неща, които трябва да разгледаме. Надяваме се, че ще успеем да измислим най-добрите възможни настройки, защото знаем, че квалификацията тук е много, много важна.“

„Не очаквахме от Ферари да са много силни тук. Искам да кажа, че сме твърде далеч. Надявам се, че утре ще успеем да намалим разликата още малко. Но да ви кажа честно очаквам доста голямо предизвикателство“, каза още пилотът на Ред Бул.