Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Имаме твърде много проблеми през цели състезателни уикенди

Верстапен: Имаме твърде много проблеми през цели състезателни уикенди

1623
0
Ландо Норис, Макс Верстапен, Джордж Ръсел
Ландо Норис, Макс Верстапен и Джордж Ръсел; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул има твърде много проблеми през сезон 2024 по време на цели състезателни уикенди, коментира Макс Верстапен след победата си в Гран при на Канада. Това бе шести успех за него в девет старта. За тези надпревари обаче има още три различни победители – нещо, което се случваше рядко през 2022 г., а през 2023-та за малко Ред Бул не спечели всички надпревари в календара.

„Последните няколко надпревари бяха трудни. Но не просто сложни – имахме твърде много проблеми, при това през целите уикенди“, заяви Верстапен

„Нужен ни е по-чист уикенд. Дори в последното състезание в Канада имахме много грижи с бордюрите и неравностите. Определено има върху какво да работим по колата. Възможно е да постигнем сериозно подобрение с болида ако поставим това под контрол“, продължи Верстапен.

„Според мен отборът е наистина концентриран. Все още доста неща вършим правилно. Но поради някаква причина не сме ситуацията, в която бяхме миналата година. Тогава на повечето писти изглежда всичко се получаваше наистина добре, нямахме проблеми с издръжливостта. Тази година е малко по-трудно. Отделни неща са и трудни за обяснение. На моменти имаш усещането, че си в спирала и вероятно отнема известно време да се измъкнеш от такова положение“, каза още нидерландският пилот на Ред Бул.

Верстапен каза, че според него в Канада най-бързата кола бе тази на Мерцедес

„Болидът на Мерцедес бе по-бърз (от нас). И аз щях да съм разочарован, но грешки се допускат много лесно. Вече казах това на Джордж [Ръсел], тъй като той вероятно е малко бесен на себе си. Всички натискаме до границата. Понякога се получава добре, друг път бъркаш твърде много. Това е светът на надпреварите. Сигурен съм, че Джордж ще си направи нужните изводи от тази ситуация. Вижте и Ландо [Норис] – колата за сигурност не му помогна. Мисля, че летеше с интермедиите. Можеше да отвори голяма разлика, но както казах – това са състезанията“, добави Верстапен.