Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен изненадан от представянето си на Ред Бул Ринг

Верстапен изненадан от представянето си на Ред Бул Ринг

1379
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Спас Генев

Макс Верстапен даде трето време в квалификацията за Гран при на Австрия и призна, че е изненадан от този резултат. Вследствие санкцията на Люис Хамилтън той ще отиде на първа редица утре.

Пилотът на Ред Бул не очакваше подобно представяне на домашното за тима му трасе. Според него обаче последните нови компоненти по колата са донесли промяна, довела до това подреждане.

„Всъщност съм наистина изненадан. Великолепен резултат на писта, която не е лесна за нас”, коментира Верстапен

„Като цяло представянето ни през целия уикенд досега е по-добро (от очакваното). Бях много доволен от квалификацията, темпото ни бе конкурентоспособно. Знаем, че ни липсва доста скорост на правите в сравнение с Ферари и Мерцедес. Но като се има предвид колко не ни пасва трасето, резултатът от квалификацията е страхотен.”

„Не очаквах с особено нетърпения сесията, защото бях наясно, че ще е трудно. С новостите по автомобила ни обаче представянето бе чудесно. Според мен последните елементи ми дадоха повече сцепление. Нямах особени проблеми с баланса, просто ли липсваше достатъчно цялостно прилепяне. Изглежда имаме подобрение в тази област и това е много положително.”

Съотборникът на Верстапен Пиер Гасли бе на практика последен в Q3, тъй като Себастиан Фетел изобщо не можа да излезе заради технически проблем

Той записа девето време, но ще тръгне от осма позиция вследствие наказанието на Кевин Магнусен.

„Разочарован съм, че не направих добра обиколка в момента, когато наистина имаше значение. Не си свърших работата в Q3 като хората и това е нещо, върху което трябва да се съсредоточа. Темпото ми беше добро и като цяло смятам, че имаме прогрес. Можем да извлечем много позитиви от Q1 и Q2. Всичко изглеждаше чудесно подготвено за Q3. Първият ми тур не бе идеален. В последната серия сбърках в първи завой и до трети бяха загубил 0,3 – 0,4 сек. А мисля, че пета позиция бе постижима”, обясни Гасли.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter