Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен изтърпя останалата част от наказанието си

Верстапен изтърпя останалата част от наказанието си

541
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Уил Тейлър-Медърст/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен изтърпя и останалата част от наказанието си от 1 ден общественополезен труд. Санкцията от общо 2 дни му беше наложена за физическите му бутания срещу Естебан Окон след инцидента им в Гран при на Бразилия в края на миналия сезон.

В първия ден от наказанието пилотът на Ред Бул наблюдаваше изпълняваните процедури от стюардите на ФИА в стаята на рейс контрола по време на еПри на Мароко от Формула Е в Маракеш на 12 януари.

Във втория вчера (9 февруари) Верстапен е присъствал на международната програма на стюардите на ФИА в Женева. Тя се провежда всяка година от 2017 г. насам. Срещата дава възможност на стюардите от различни дисциплини да се съберат и да споделя своя опит.

„Ние вършим нашата работа на пистата, като се опитваме да извлечем най-доброто от състезанието, каза Макс. – И е ясно, че стюардите вършат тяхната работа, за да намерят най-добрия начин да достигнат до справедливо решение.

Беше добър урок за мен и научих много. Както в деня в Маракеш, в който се забавлявах и разбрах добре работата на стюардите, така и сега в Женева.“