Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен най-бърз в последната тренировка на Имола

Верстапен най-бърз в последната тренировка на Имола

2797
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Рейсинг

Макс Верстапен завърши първи в последната тренировка за Гран при на Емилия-Романя. Неговата обиколка бе за време 1:14.958. Втори остана Ландо Норис с 1:15.414, а трети бе Хамилтън с 1:15.515. Съотборникът на Макс, Серхио Перес, завърши четвърти.

Температурата на въздуха по време на сесията бе 10-11 градуса, а тази на пистата бе около 20. Условията бяха по-студени и ветровити в сравнение с петък, което доведе до затруднения и множество завъртания на пилотите.

Кими Райконен излезе първи на пистата и записа време от 1:18.249. То обаче бе изтрито поради нарушаване на ограниченията на трасето.

Около 15 минути след началото, първите си обиколки за деня направиха и пилотите на Ферари и Мерцедес. Шарл Льоклер бе първият, който подобри времето на Кими. С гуми медиум той направи обиколката за 1:16.7, а Сайнц бе на десета зад него.

25 минути след началото всички пилоти вече бяха излезли на трасето. Към момента Серхио Перес бе начело след обиколка с гуми медиум. Валтери Ботас бе записал по-бърз тур със софт, но времето му бе изтрито заради излизане от пистата. Люис Хамилтън започна бърза обиколка, но тя бе прекъсната от катастрофа на Николас Латифи.

Канадецът се удари в бариерата на 5-ти завой, а с това и сесията бе временно прекратена. Все пак той успя да върне колата до бокса.

Тренировката бе подновена бързо и пилотите излязоха отново за бързи турове. Временно начело излезе Верстапен с 1:16.251 на гуми софт, преди Ботас да направи обиколката за 1:15.984. Обиколката на Хамилтън пък бе изтрита за излизане от 9-ти завой.

Юки Цунода пък се оплака по радиото, че обиколката му е била провалена от Серхио Перес. По-късно той изказа недоволството си от трафика по пистата.

В последните минути по-голямата част от пилотите бяха на пистата за квалификационни обиколки с гуми софт. Гасли излезе временно първи с гуми медиум, преди обиколката му да бъде подобрена от Гасли и Норис.

5 минути преди края Макс Верстапен стана първият пилот, записал обиколка под 1:15. Времето му бе 1:14.958 със софт. Той бе на над четири десети пред Ландо Норис и пет десети пред Хамилтън, като нидерландецът дори допусна грешка в последния сектор.

Ето и останалите резултати след края на сесията:

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.