Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не иска да избира съотборника си в Ред Бул

Верстапен не иска да избира съотборника си в Ред Бул

1505
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не иска да избира съотборника си в Ред Бул. Трикратният световен шампион разкри, че е в много добри отношения както със Серхио Перес, така и с Даниел Рикиардо. Верстапен смята, че би било несправедливо, ако той трябва да реши кой от двамата трябва да бъде негов съотборник в бъдеще.

В момента Верстапен си партнира с Перес. Мексиканецът има договор с Ред Бул до края на 2024 г. Въпреки това, колебливото представяне на Чеко през последните месеци породи съмнения, че той може да бъде освободен предсрочно. От Ред Бул обаче многократно казва, че мексиканецът остава част от тима поне до края на настоящото си споразумение

Междувременно, Даниел Рикиардо се завърна в семейството на Ред Бул тази година. Осемкратният победител в F1 замени Ник де Врис в Алфа Таури малко преди началото на лятната пауза. Според спекулациите, Рикиардо може да замени Перес в Ред Бул догодина. Разбира се, това е в зависимост от представянето на австралиеца. Миналата седмица в Мексико той финишира седми и записа първи точки за годината. В същото време Перес отпадна от домашната си Гран при, след като се удари с Шарл Льоклер.

По време на вчерашните срещи с медиите, Верстапен бе попитан кой би предложил за свой съотборник в бъдеще. Нидерландецът отговори, че е безпристрастен и оспори предпоставката на въпроса.

„Винаги съм имал страхотни отношения с Даниел. Това важи когато бяхме съотборници и когато, разбира се, не бяхме“, сподели Верстапен. „В същото време имам чудесни отношения и с Чеко. Затова намирам за малко несправедливо сега да седя тук и да казвам кого бих предпочел за съотборник или каквото и да било друго.“

„Те са страхотни съотборници. В края на деня не зависи от мен да вземам такива решения, защото съм много фокусиран върху собственото си представяне. Ако догодина отново карам с Чеко, тогава чудесно – имам чудесни работни отношения с него. В личен план също така смятам, че той е страхотен човек“, продължи пилотът на Ред Бул.  „Ако е Даниел, ние също сме в чудесни отношения и ще се разбираме добре. F1 може да бъде труден спорт, за да си задаваш такива въпроси. Разбира се, може и нищо да не се случи, нали така? Ще видим.“

Верстапен си гарантира световната титла още в Катар. Перес обаче продължава да води борба за втората позиция в подреждането. Опитният мексиканец има аванс от 20 точки спрямо Люис Хамилтън.

Нидерландецът бе попитан и дали би помогнал на своя съотборник, след като вече си е осигурил короната. Отговорът му обаче подсказа, че това едва ли ще се случи

„Добър въпрос. Мисля, че в края на деня не винаги трябва да има значение за мен дали получавам повече точки. Уверен съм в Чеко, че може да остане начело. Вярвам, че средностатистически ние разполагаме с по-бързия автомобил. Освен това миналата година не се говореше добре за това още преди да навлезем в състезателния уикенд. Но нека просто се надяваме, че няма да изпаднем в такава ситуация – мисля, че така ще бъде по-добре за всички“, заключи Макс Верстапен.

Междувременно Рикиардо каза, че не е водил никакви дискусии относно завръщане в Ред Бул.

„Не съм водил такива дискусии. Всички неща около договора ми за следващата година са свързани с Алфа Таури. Мога да кажа честно, че това е всичко по тази тема“, каза Рикиардо.

„Лично за мен един уикенд като този в Мексико определено е добър за душата, а също и за отбора. Не съм от дълго време тук, но за тях да са десети при конструкторите и след това да скочат с две места в рамките на два уикенда беше огромно постижение. Смятам, че това създава много щастлива атмосфера около всички. Донякъде съм щастлив, че правя това и се опитвам просто да продължа да се намирам там, където съм“, добави състезателят на Алфа Таури.