Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не мисли за рекорда, Хорнер: Макс е просто недостижим

Верстапен не мисли за рекорда, Хорнер: Макс е просто недостижим

1815
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен изравни рекорда на Себастиан Фетел за поредни победи във Формула 1 – 9 – и след финала на Гран при на Нидерландия заяви, че не мислел за това постижение. Това бе и трети пореден успех за пилота на Ред Бул пред родна публика.

„Ще мисля (за рекорда) другата седмица. Винаги има напрежение, но съм много щастлив да спечеля тук, разбира се. Невероятно е“, сподели Верстапен

„Не ни беше лесно да взимаме правилни решения при всички промени на времето. Страшно съм горд. Настръхнах, когато изпълняваха националния химн преди старта. И дори при това време, ужасния дъжд феновете не спряха и за миг, създавайки абсолютно страхотна атмосфера“, каза още Верстапен.

Кристиан Хорнер е шеф на тима на Ред Бул от самото му създаване. Той ръководеше екипа, кога Себастиан Фетел спечели 9 поредни победи през 2013 г. Начело е и днес, когато Верстапен изравни това постижение.

„Макс е в период от кариерата си, през който е просто недостижим. Не мисля, че има пилот на грида, който може да постигне неговия успех с тази кола.“

„Да спечелиш девет поредни надпревари е лудост. Никога не съм си и представял, че ще се повтори след Себастиан. Сега сме свидетели на работата на пилот, какъвто се ражда веднъж на поколение“, коментира Хорнер след финала на Зандвоорт.

„Макс е в невероятна форма през последните три години. Най-впечатляващото лично за мен е огромното напрежение, под което бе тук. 100 000 души с огромни очаквания към него – мнозина биха се пречупили под такъв натиск. Но той запази спокойствие и се справи, както е правил много други пъти“, допълни ръководителят на Ред Бул.

Серхио Перес завърши четвърти, след като получи наказание накрая за превишена скорост в питлейна. По отношение на стратегията каза, че има доверие на тима си.

„В такива сценарии отборът има повече информация, отколкото ние на пистата. Това определено ще го разгледаме по време на срещата след състезанието, но съм убеден, че за всичко си има причина“, допълни Перес.