Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Не мисля, че мога да опиша какво точно се случва

Верстапен: Не мисля, че мога да опиша какво точно се случва

3755
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Контент Пуул

Макс Верстапен завърши един труден първи ден от рейс уикенда в Монако. Пилотът на Ред Бул остана извън челната тройка и в двете тренировъчни сесии и се оплакваше от поведението на своя автомобил при преминаване през бордюри и неравности.

Верстапен не беше голям оптимист за старта в Монте Карло. Нидерландецът вярваше, че характеристиките на пистата няма да паснат много добре на RB20. Той дори не се определени като фаворит за квалификацията и състезанието

Пилотът на Ред Бул даде 11-то време в първата свободна тренировка за Гран при на Монако. Той обаче не използва меки гуми в сесия и записваше постиженията си само с твърди средно твърди.

Във втората тренировка Верстапен даде четвърто време. Нидерландецът отново не беше доволен от своя болид. В един момент той каза по радиото, че колата „подскача като кенгуру“ и че има главоболие от всички удари в земята. В крайна сметка той не беше много доволен от представянето на своята кола и не вярва, че проблемите ще бъдат отстранени до края на уикенда в Монако.

„Не мисля, че мога да опиша какво точно се случва. Просто е много трудно“, обясни Верстапен. „Това не е нещо, което не съм очаквал, но определено е най-лошия възможен резултат за уикенда досега.“

„Просто е много трудно. Има неравности, бордюри и промени в наклона на пистата. На практика е невъзможно да се вземат добре. Всеки път, когато минаваме през тях, губим много време за обиколка. Колата не се представя добре и това определено ни пречи в момента да караме по-бързо. Няма ясна посока или решение за уикенда, за да се опитаме да решим проблемите си“, добави пилотът на Ред Бул.

Верстапен обясни проблемите с начина, по който е конструиран самият автомобил. Той заяви, че не очаква чудеса от типа на тези, на които отборът се радваше миналия уикенд на Имола. Тогава тимът се възстанови след проблемния петък, за да спечели полпозишъна и победата с Верстапен.

„В Имола беше съвсем различно. Това бяха различни проблеми, които можеш да решиш с настройките. Такива неща не можеш да решиш с настройките, защото така е направен и проектиран автомобилът“, каза той.

„Не можеш да промениш този вид неща за една нощ и затова сме като заклещени, Опитваме се да го направим малко по-добър, но не очаквам чудеса“, завърши Макс Верстапен.

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес даде 12-то време в първата тренировка и осмо във втората. Подобно на Верстапен, мексиканецът също не се чувстваше добре на неравната и бавна писта в Монако

„Ще бъде трудно“, казва Перес. „Ограниченията ни в момента са наистина трудни за преодоляване, както и карането. Ще видим какво ще успеем да измислим тази вечер.“

„Управлявахме двата автомобила по малко по-различен начин. Не знам какви бяха проблемите на Макс, така че много неща остават неясно. Темпото за дълъг пробег изглежда е в по-добро състояние, но очевидно е твърде късно да го мислим. Просто трябва да изчакаме и да видим.“

„Не мисля, че е само една [област, върху която да се съсредоточим]. Мисля, че имаме няколко елемента, които трябва да успеем да подобрим. След това което се надявам да се върнем в борбата и да сме по-близо до върха“, добави пилотът на Ред Бул.