Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не намерил правилните настройки

Верстапен не намерил правилните настройки

1479
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен обясни, че не е намерил правилните настройки на колата си по време на първите 2 свободни тренировки за Гран при на Бахрейн. Затова пилотът на Ред Бул се класира едва 6-и във втората сесия на Сахир. В нея той изостана на близо 0.9 сек от най-бързия Фетел и бе изпреварен от Хюлкенберг с Рено.

„Не намерихме правилните настройки, обясни Верстапен. – Знаехме, че в тима на Ферари ще са бързи. И те са бързи. Имаме още работа за вършене. Особено по отношение на най-меките гуми. А всъщност гумите медиум са доста конкурентноспособни.

Имах и проблеми с мощността в най-бързата ми обиколка. Не разполагах с пълната такава. Затова загубих 3 десети на излизане от последния завой. Като цяло мисля, че сме конкурентни, но специално за квалификацията не изглеждаме такива. Затова трябва още да поработим.“

Неговият съотборник в Ред Бул Пиер Гасли също заяви, че не е имал достатъчно скорост с меките гуми. А със средните по твърдост е бил бърз. За уикенда на Сахир на разположение на отборите са типовете С1 (хард), С2 (медиум) и С3 (софт).

„Не можех да натискам в първите обиколки със софт, обясни французинът – Трябваше да го правя чак в 3-ата обиколка, което не е идеално. Липсва ни скорост заради настройките. А трябва да подобрим и работата ни с меките гуми.“