Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не очаквал да е на полпозишън в Сахир

Верстапен не очаквал да е на полпозишън в Сахир

2275
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира събитията от квалификацията в Сахир. Пилотът на Ред Бул призна, че е бил изненадан от резултата си в сесията. Верстапен се надява да спечели утрешната Гран при и вярва, че разполага с много силен автомобил.

Верстапен не показа кой знае какво темпо през трите тренировъчни сесии на пистата в Бахрейн. Нидерландецът обаче записа впечатляващи постижения в дългите серии с обиколки по време на втората свободна тренировка. Следователно той е фаворит за спечелването на утрешната Гран при.

Пилотът на Ред Бул не оглави класирането в първите два сегмента от днешната квалификация. В Q1 той беше трети, а в Q2- втори. Разбира се, това беше достатъчно, за да се класира безпроблемно напред

В Q3 Верстапен записа феноменална обиколка веднага след старта на сесията. После той подобри своето постижение и така си гарантира първи полпозишън за новия сезон във Формула 1.

„Всъщност беше много забавно. Пистата имаше много сцепление, но заради вятъра през последните два дни беше доста трудно да се направи цяла обиколка“, сподели Верстапен.

„Същото положение беше и в квалификацията. В Q1 и Q2 се движиш малко по-бързо с еволюцията на трасето. Разбира се, беше по-трудни извлече наистина всичко от него в Q3. Разбира се, съм много щастлив, че съм на полпозишън. Беше малко неочаквано. За щастие в квалификацията автомобилът се чувстваше по-добре и като цяло бях малко по-доволен от него“, каза още пилотът на Ред Бул.

Верстапен обясни как от Ред Бул са успели да направят такъв голям скок в рамките на само един ден.

„Казах, че просто трябва да доуточним няколко малки неща по автомобила, за да постигнем перфектния баланс, въпреки че при тази скорост на вятъра е почти невъзможно“, обясни Верстапен. „За щастие тръгнахме в правилната посока и успяхме да натиснем малко повече с автомобила.“

Верстапен изглеждаше много уверен по време на състезателните симулации в четвъртък. Това предполага, че той ще доминира през утрешния ден. От друга страна Макс каза, че очаква разликите да бъдат по-малки.

„Мисля, че състезанието ще бъде близко. Наистина изглеждаме добре в този аспект, което това е най-важното, но ще видим. Убеден съм, че можем да проведем силно състезание“, заключи Макс Верстапен. Днес състезателят на Ред Бул записа полпозишън №33 в кариерата си.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес даде пето време. Мексиканецът не успя да се справи с пилотите на Ферари и Джордж Ръсел

„Денят беше положителен за отбора. От моя страна сбърках в завой №1 и загубих десета и малко повече. Това беше достатъчно, за да ме измести вероятно от второто или третото. Така че, да, видяхме пропуските“, каза Перес.

„Също така беше жалко, че загубихме втория комплект софт в Q2, без да има нужда от това. В крайна сметка се отказах от обиколката, но това вече беше гума за боклука. Но така или иначе, има много неща, които да очакваме за утре“, добави пилотът на Ред Бул.