Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен недоволен от баланса на болида

Верстапен недоволен от баланса на болида

1867
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен сподели, че е недоволен от баланса на болида през днешния ден. Пилотът на Ред Бул финишира трети в първата тренировка, а във втората остана на четвърта позиция. Нидерландецът обясни, че му е лиспвала скорост и не е очаквал да е зад колите на Ферари. 

„Разбира се е много приятно да се завърнем на трасе като Монако. В първата тренировка се справихме много добре. В следобедната сесия имах проблеми с баланса и очаквах да сме по-бързи. Бяхме твърде бавни и имахме проблеми с трафика. Ако искаме да се борим за полпозишъна трябва да намерим още скорост. Все още не се чувствам напълно комфортно в колата. За щастие утрешния ден е почивен и ще можем да анализираме представянето си от двете тренировъчни сесии. Надявам се да сме по-близо до челото в останалата част от състезателния уикенд“, каза Верстапен.

Неговият съотборник Серхио Перес завърши на първа позиция в първата свободна тренировка. Мексиканецът записа невероятна обиколка в края на сесията и бе по-бързият от двамата пилоти. Във втората месиканецът имаше проблеми с трафика и не успя да повтори постижението си. Така той финишира на осма позиция, на малко повече от секунда зад лидера Шарл Льоклер.

„Страхотно е отново да сме в Монако след като миналата година нямаше състезание. Първата тренировка премина отлично за мен. Темпото ми бе отлично. Следобед направихме няколко промени и може да сме направили крачка назад. За съжаление не успях да запиша добър резултат с най-меките гуми защото имах проблеми с трафика. Ферари изглеждат много силни, но ще видим дали ще са толкова близо до нас в събота“, обясни Перес.