Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен и Норис ще участват във виртуалните 24 часа на Льо Ман

Верстапен и Норис ще участват във виртуалните 24 часа на Льо Ман

750
0
Макс Верстапен, Ландо Норис
Макс Верстапен и Ландо Норис; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен (Ред Бул) и Ландо Норис (Макларън) ще са част от още една онлайн надпревара – виртуалните 24 часа на Льо Ман. Състезанието е планирано за 13-14 юни, когато трябваше да се състои реалният старт. Той обаче бе отложен заради пандемията от коронавируса. Засега легендарната денонощна надпревара за издръжливост е насрочена за 19-20 септември. Онлайн версията е дело на организаторите от ACO (Automobile Club de l’Ouest), WEC (World Endurance Championship) и Motorsport Games.

Двамата пилоти от Формула 1 ще карат за Тийм Редлайн. Те ще са в екипаж с двама състезатели на видео игри – Аце Керкоф и Грегер Хуту – и ще управляват LMP2 Орека.

 

View this post on Instagram

 

In case you missed it, I’ll still be driving a @mclaren in 2021 ?

A post shared by Lando Norris (@landonorris) on

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще има отбор в състезанието, както и принцесата на Монако Шарлийн. В нейния екипаж също има познати имена – Фелипе Маса и Джанкарло Фисикела, които ще са заедно с Франческо Кастелачи и Тони Мела. Тимът се казва Strong Together като фондацията на принцесата, която работи най-вече с деца и млади хора. Една от целите на организацията е да демонстрира ползите от спорта и да възпитава качества като дисциплина, уважение към себе си и околните, решимост, работа в екип.