Начало Избрани Верстапен: Нуждаем се от нещо повече, за да останем пред Ферари и...

Верстапен: Нуждаем се от нещо повече, за да останем пред Ферари и Астън Мартин

2694
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Спас Генев

Макс Верстапен сподели впечатленията си от първия ден от състезателния уикенд в Монако. Пилотът на Ред Бул каза, че очаква тежка битка с отборите на Ферари и Астън Мартин, които се намират доста близо до него. Двукратният световен шампион също така заяви, че се нуждае от „нещо повече“, за да победи двата конкурентни тима.

Верстапен имаше доста проблеми в първата тренировка за Гран при на Монако. Пилотът на Ред Бул заяви,  че автомобилът му е бил „невероятно труден за управление“ по тесните и криволичещи улици на Монте Карло. Той добави, че при излизането си от бокса се е борил със съединителя. в крайна сметка Верстапен даде шесто време в FP1 и изоставаше с близо секунда от лидера Карлос Сайнц

Ред Бул направи промяна в настройките на RB19 за втората тренировка в опит да подобри стабилността на задната част на болида. Това което позволи на Верстапен да постигне много силно постижение когато сложи меки гуми.

Нидерландецът даде най-добро време в FP2 и изпревари с 65 хилядни Шарл Льоклер. Но в същото време Сайнц катастрофира, докато Алонсо попадна в трафика. Така двамата испанци не успяха да разкрият пълния си потенциал.

Холандецът призна, че автомобилът му е бил „много по-конкурентоспособен“ във втората свободна тренировка в сравнение с първата. Въпреки това той призна, че трябва да намери още нещо, за да се бори с Ферари и Астън Мартин.

„Втората свободна тренировка беше много по-добра от първата. Автомобилът беше много по-конкурентен“, каза Верстапен.

„Нуждаем се от нещо повече, за да останем пред Ферари и Астън Мартин. В сравнение с Ферари все още имаме малко недостатъци по отношение на поведението на автомобила върху бордюрите и неравностите. Това е нещо, върху което трябва да поработим за утре, защото виждате, че са много близо до нас“, продължи пилотът на Ред Бул. „От Астън Мартин също са близо. Затова ни трябва ни нещо повече, за да ги изпреварим.“

„Автомобилът беше по-добър за управление. Това ми позволи да натискам повече и да се доближа до предпазните огради. Като цяло началото на деня беше трудно, но краят беше добър“, добави Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес даде четвърто време в първата тренировка в Монако и седмо във втората. Пилотът на Ред Бул също призна, че автомобилът му не е бил на нужното очаквано ниво

„Днес не беше добър ден от гледна точка на темпото на автомобила“, каза Перес. „FP1 премина малко по-добре от FP2.“ „Промените, които направихме, не работиха по правилния начин. Затова имаме много неща, които да прегледаме за утре. Трябва да седна с момчетата, да прегледам всичко и да се опитам да избера най-добрите части, защото всяка милисекунда тук ще има значение. Това са малки неща, но честно казано в момента няма нищо, което да се откроява“, добави пилотът на Ред Бул.