Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен очаква да се бори с Мерцедес в състезанието

Верстапен очаква да се бори с Мерцедес в състезанието

2430
0
Maкс Верстапен
Maкс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че очаква да се бори с Мерцедес в надпреварата. Пилотът на Ред Бул остана на 33 хилядни от Ботас в първата тренировка. Във втората завърши на десета позиция, защото допусна грешка по време на най-бързата си обиколка. Въпреки това нидерландецът е оптимист за остатъка от състезателния уикенд и смята, че има шанс да се бори за победата в неделния ден.

„Като цяло мисля, че денят за нас бе много добър. Колата изглежда много конкурентна. Във втората тренировка допуснах грешка на десети завой  и това провали най-бързата ми обиколка. Въпреки това не съм притеснен от постигнатия резултат. Промяната в този завой е добра, ако правиш бърза обиколка. Мисля, че ще затрудни изпреварванията по време на надпреварата. Утре ще покажем реалното си темпо. Знам, че сме много близо до Мерцедес и шансовете ни за полпозишън са добри. С нетърпение очаквам какво ще се случи през следващите дни“, сподели Верстапен.

В същото време неговият съотборник Серхио  Перес бе девети в първата и десети във втората свободна тренировка. Като цяло мексиканецът не бе напълно доволен от резултата си и се надява на по-добро класиране в другите сесии.

„Днес беше труден ден. И в двете сесии имахме проблем с трафика. По-малкото време за тренировка не е в моя полза.  Мисля, че имаме още скорост.  Състезателното ни темпо е прилично, но винаги има място за подобрение. Квалификацията тук е от голямо значение и се надявам да съм по-близо до Мерцедес в следващите дни“, обясни Серхио Перес.