Начало Избрани Верстапен очаква изненади под дъжда по време на квалификацията

Верстапен очаква изненади под дъжда по време на квалификацията

1737
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Венелин Николов

Макс Верстапен не беше особено впечатлен след петъчния ден от уикенда в Канада. Двукратният световен шампион очаква дъждовното време в Монреал да допринесе за изненадващи резултати в днешната квалификация.

Пилотът на Ред Бул даде шесто време за деня. Верстапен остана пети в първата тренировка, която продължи едва пет минути заради проблеми с охранителните камери по трасето. Във втората тренировъчна сесия неговият тим изпълни квалификационната си симулация в самото начало на все още бавната писта. След това състоянието на трасето се подобри. В остатъка от сесията Верстапен правеше и обиколки с повече количество гориво. Подобно на всички останали, плановете на Верстапен бяха частично опропастени от червените флагове заради спиранията на Естебан Окон (Алпин) и Нико Хюлкенберг (Хаас)

„Не беше от най-продуктивните дни, но положението еднакво за всички. Поне записахме добър брой обиколки във втората сесия“, сподели Верстапен.

Неравностите по пистата „Жил Вилньов“ се оказват предизвикателство и за Ред Бул, подобно на всички останали отбори. Верстапен също не бе доволен от състоянието на трасето край Монреал и високите бордюри.

„Имаме още работа. Болидът съвсем не е перфектен върху бордюрите и неравностите. Трябва да се концентрираме над фините настройки. В събота може да вали и това ще доведе до някой изненади в квалификацията. След това в неделя може да е сухо и това неминуемо ще има въздействие“, допълни Верстапен. Пилотът на Ред Бул спечели миналогодишния старт в Монреал. Сега той е най-сериозният фаворит за спечелването на неделната Гран при на Канада, като се има предвид скоростта на неговия автомобил.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес имаше драматичен момент в във втората тренировка. Мексиканецът беше много близо до контакт със стената. Перес даде четвърто време в кратката първа тренировка, докато в FP2 остана осми. Въпреки това състезателят на Ред Бул също е фаворит за победата, подобно на Верстапен.

„Вчера всичко беше малко хаотично. Имаме много да работим над настройките. Другите отбори също изглеждат силни. Днес ще видим къде точно се намираме. Ще бъде интересен уикенд. Тук става много тъмно, когато се смрачи. Видимостта рязко намалява и става невъзможно за каране. Дано не вали твърде много по време на квалификацията“, завърши Перес.