Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен очаква тежка битка с Хамилтън и през 2022

Верстапен очаква тежка битка с Хамилтън и през 2022

3041
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Световният шампион Макс Верстапен очаква Люис Хамилтън да се завърне през 2022. Няколко дни след края на състезанието в Абу Даби, се появиха твърдения, според които Хамилтън може да не продължи кариерата си в F1. 

Верстапен спечели първата си световна титла след много противоречив финал на Гран при на Абу Даби. Пилотът на Ред Бул смени своите гуми след като на пистата излезе кола за сигурност. Веднага след рестарта на надпреварата Макс изпревари безпроблемно Люис в последната обиколка, което му донесе победата в шампионата.

Отборът на Мерцедес подаде два протеста, които бяха отхвърлени. След това заплаши с обжалване пред Апелативния съд на ФИА, но се отказа от тези намерения. Хамилтън и директорът на Мерцедес Тото Волф не присъстваха на гала церемонията на ФИА. Волф сподели, че не е сигурен в намеренията на Люис да остане в шампионата след завършека на сезон 2021.

Попитан дали съжалява за Хамилтън, Верстапен заяви, че това е част от състезанието и такива неща могат да се случат на всеки.

„Не съжалявам за начина, по който той изгуби титлата. Разбирам колко е било болезнено, но това е част от състезанието. Трябва да продължиш да се бориш до края. Знаете какво може да се случи във всяка една надпревара. Люис също спечели първата си титла по подобен начин и мисля, че може да разбере каква е ситуацията“, сподели Верстапен.

Според нидерландеца Хамилтън все още е в състояние да се бори за осма световна титла през 2022 и очаква тежка битка с него.

„Разбира се, мога да разбера какви са били първите няколко дни след такова състезание. Със сигурност човек не е щастлив. Трябва да разбере, че това е част от спорта и такива неща постоянно се случват. Люис трябва да погледне назад и да види какво е постигнал до момента. Това ще му даде утеха. Все още има шансове да спечели рекордна осма титла и очаквам тежка битка с него през 2022. Така че не виждам причина да се откаже точно сега“.

След като бе официално потвърден за световен шампион, Верстапен заяви, че ще си даде почивка. Пилотът на Ред Бул е постигнал целта на живота си и се надява да успее да защити короната си догодина.

„През следващите няколко дни ще поспя повече. Искам да остана в този отбор поне още 10-15 години. Надявам се да спечеля още шампионати, защото това винаги е била главната ми цел“, завърши Верстапен.