Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен оптимист за състезанието въпреки малшанса в квалификацията

Верстапен оптимист за състезанието въпреки малшанса в квалификацията

981
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Дан Мълан/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се оказа жертва на обстоятелствата в квалификацията за Гран при на Канада. Той не успя да завърши последната си бърза обиколка в Q2 заради катастрофата на Кевин Магнусен. Не се класира в топ 10 и след сесията сподели, че стартът от средата на колоната ще е сложен.

„Малшанс, но такива неща се случват във Формула 1”, каза Верстапен.

„Опитахме да се класираме за Q3 с гумите медиум, но усещането с тях не бе фантастично. А и с трафика на шикана, просто не се получи. След това излязох със софт. Обиколката ми беше прилична, но се появи червеният флаг и не успях да я завърша.”

„Потеглянето ще е сложно, тъй като ще трябва да задмина колите в средата на колоната и едва тогава да гоня тези отпред. Понякога се получава така. Не можеш да предвидиш кога някой ще се удари в стената. Все още смятам, че би трябвало да наваксаме и да направим добро състезание.”

Пиер Гасли се класира пети и сподели, че неговата квалификация се получи доста добре.

„Бях доста близо до третото място. Но пети е чудесна стартова позиция. Просто ни липсваше мъничко скорост. Ще потеглим със софт – това може да се окаже предизвикателство, особено като се има предвид, че ще е още по-топло. Но пък времето може да направи състезанието наистина интересно за гледане. Надявам се да успеем да поддържаме темпо”, заяви френският пилот на Ред Бул.