Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен оптимист за състезанието въпреки малшанса в квалификацията

Верстапен оптимист за състезанието въпреки малшанса в квалификацията

958
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Дан Мълан/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се оказа жертва на обстоятелствата в квалификацията за Гран при на Канада. Той не успя да завърши последната си бърза обиколка в Q2 заради катастрофата на Кевин Магнусен. Не се класира в топ 10 и след сесията сподели, че стартът от средата на колоната ще е сложен.

„Малшанс, но такива неща се случват във Формула 1”, каза Верстапен.

„Опитахме да се класираме за Q3 с гумите медиум, но усещането с тях не бе фантастично. А и с трафика на шикана, просто не се получи. След това излязох със софт. Обиколката ми беше прилична, но се появи червеният флаг и не успях да я завърша.”

„Потеглянето ще е сложно, тъй като ще трябва да задмина колите в средата на колоната и едва тогава да гоня тези отпред. Понякога се получава така. Не можеш да предвидиш кога някой ще се удари в стената. Все още смятам, че би трябвало да наваксаме и да направим добро състезание.”

Пиер Гасли се класира пети и сподели, че неговата квалификация се получи доста добре.

„Бях доста близо до третото място. Но пети е чудесна стартова позиция. Просто ни липсваше мъничко скорост. Ще потеглим със софт – това може да се окаже предизвикателство, особено като се има предвид, че ще е още по-топло. Но пък времето може да направи състезанието наистина интересно за гледане. Надявам се да успеем да поддържаме темпо”, заяви френският пилот на Ред Бул.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter