Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Верстапен подписа с Ред Бул до края на 2028 г.

Официално: Верстапен подписа с Ред Бул до края на 2028 г.

1722
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен подписа нов договор с Ред Бул, който е до края на 2028 г., съобщиха официално от отбора без да оповестяват финансовите параметри на сделката. Според информация от последните дни става дума за около 50 млн. долара годишно.

„За мен е огромна радост да съм част от тима на Ред Бул и затова решението да остана до сезон 2028 бе лесно“, заяви Верстапен

„Обичам отбора, миналата година бе просто невероятна. Целта ни от момента на присъединяването ми през 2016 г. бе да спечелим шампионата и го сторихме. Сега искаме да запазим този №1 на колата в дългосрочен план.“

Досегашният контракт на 24-годишния пилот бе до края на 2023 г. Верстапен заяви веднага след спечелването на титлата миналия сезон, че би искал да остане в Ред Бул до края на кариерата си. През зимата се заговори, че води дискусии с тима, които скоро бяха потвърдени от Хелмут Марко.

„Подписът на Макс, осигуряващ оставането му при нас до края на 2028 г., е много сериозно заявление.“

„Сега непосредственият ни фокус е върху това да запазим титлата му, но тази сделка демонстрира, че той е част от дългосрочните планове на отбора. Ред Бул Пауъртрейнс работи по новите правила за двигателите за 2026 г. и искахме да си осигурим най-добрия пилот на грида в кола“, коментира шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер.