Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен преди своята Гран при №200: Със сигурност съм прехвърлил половината на...

Верстапен преди своята Гран при №200: Със сигурност съм прехвърлил половината на кариерата си

1839
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Гран при на Нидерландия този уикенд ще е състезание №200 за Макс Верстапен. Нидерландският пилот дебютира във Формула 1 с Торо Росо през 2015 г. Трикратният световен шампион през цялата си кариера е част от семейството на Ред Бул и има договор с отбора от Милтън Кийнс до 2028 г. Той сподели на пистата Зандвоорт, че в момента не мисли за нов контракт, както и че не възнамерява да кара още толкова в Гран при.

„Със сигурност съм прехвърлил половината на кариерата си, но и изживяното досега бе невероятно. Нямам усещането, че съм карал в почти 200 състезания. Но сега имаме много повече стартове през един сезон, така че бройката се трупа бързо. 2028 г. все още е далеч. В момента не мисля за нов договор. Искам първо да видя как вървят нещата с новите правила, дали ще е забавно или не. През 2026 или 2027-ма ще има много време да реша какво да правя нататък“, посочи Верстапен

На въпрос дали мисли за още 200 старта отговорът на Верстапен бе категоричен: „Не.“

Нидерландският пилот на Ред Бул бе попитан също така как се отнася към напускането на още един член от висшия мениджмънт на отбора си. Спортният директор Джонатан Уитли ще стане новият шеф на екипа на Ауди в F1.

„Разбира се, чуваш за тези напускания преди официално да ги обявят. Аз имам страхотни взаимоотношения с Джонатан и това винаги ще е така. Той отива в нов отбор, където ще получи различни възможности и нова роля. Няма никакви лоши чувства или нещо подобно. Радвам се за него и че получава такъв шанс. Разбира се, че ще ни липсва в тима, но ние трябва да гледаме към бъдещето и да продължим с работата си. Ще се съсредоточим върху представянето си. Някои хора напускат, други идват, някои ги обявяват официално, други не. Това е животът в F1“, коментира Верстапен.

„Нормално е други отбори да се опитват да отмъкват хора от тима ни, след като е постигнал толкова успехи. Това не е нещо ново в спорта. И аз не се притеснявам особено. Просто трябва да останем фокусирани и да сме сигурни, че точните хора са на правилните места“, каза още Макс.

Що се отнася до предстоящия уикенд, то Верстапен каза, че понастоящем няколко отбора могат да се борят за победи в състезанията

„Не започвам работа, мислейки: „Аха, ще спечелим“. Искам само да направя чист уикенд, да разбера (поведението на) колата малко повече. По време на ваканцията анализирахме много неща и ще се опитаме да работим малко по-различно. По време на уикенда ще разберем как ще се получи това“, допълни Верстапен.