Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Представянето ни бе силно и в двете сесии, но искаме още...

Верстапен: Представянето ни бе силно и в двете сесии, но искаме още малко подобрение

839
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не звучеше особено доволен по радиото и в двете петъчни тренировки на пистата Силвърстоун. В края на деня обаче заяви, че денят е бил положителен за него и тима му Ред Бул. Той бе най-бърз и в двете петъчни сесии в началото на уикенда за Гран при на Великобритания.

„Според мен денят бе добър за нас. В началото бе твърде хлъзгаво, но мисля, че това се дължеше на високото налягане в гумите. Положението бе едно и също за всички, но управлението бе по-трудно при ниска скорост“, коментира Верстапен

„Колата като цяло се държа добре, наистина добре. От това бях наистина доволен. Представянето ни бе силно и в двете сесии. Изпълнихме цялата си програма. Скоростта и в дълги серии бе чудесна“, продължи Верстапен.

„Утре ще има промяна във времето, разбира се. Ние искаме да постигнем още малко подобрение в болида си“, допълни Верстапен.

Серхио Перес остана четвърти в подреждането. Той определи петък си като „интересен“.

„Изпробвахме гумите с новата конструкция. На практика учехме как се държи автомобилът с тях, което бе интересно. Мисля, че ще е дълга вечер, докато се опитваме да разберем как най-добре да работим с тях“, обясни Перес.

„Според мен поведението на колата бе добро. Постигнахме прогрес между двете тренировки. Надявам се утре да направим още една стъпка напред. Да участвам в битка за полпозишъна би било идеално“, допълни мексиканският пилот на Ред Бул.

Кристиан Хорнер също каза, че петъкът бе положителен за екипа от Милтън Кийнс, за който Гран при на Великобритания също е домашен старт

„Гумите са малко по-различни. С нова конструкция са и затова трябваше да ги изпробваме, да научим какво е поведението им. Има доста сериозно износване, особено при по-меките смеси. При всички пилоти бе така. Това ще е интересен фактор за неделя. Особено в случай, че температурите пак се променят“, добави ръководителят на Ред Бул в F1.