Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен приятно изненадан от класирането си

Верстапен приятно изненадан от класирането си

1458
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред БУл

Макс Верстапен заяви, че е приятно изненадан от 4-ото си място в квалификацията за Гран при на Азербайджан. Пилотът на Ред Бул изостана на малко над 0.5 сек от пилотите на Мерцедес – Ботас и Хамилтън.

„Бяхме приятно изненадани колко конкурентни бяхме в квалификацията. Втората редица на старта не е лоша, каза Макс. – Всичко вървеше много гладко. Но в 3-ата част на квалификацията използвахме различна стратегия. Имахме само 1 комплект нови гуми.

Обиколката ми беше добра, но е разочароващо, че не можех да използвам никаква въздушна струя. А останалите имаха такава. Затова постижението ми беше с около 2 десети и половина по-слабо спрямо това във втората част. Дори колата да е 6-7 сек пред теб, можеш от нея да спечелиш 1-2 десети.”

Според Верстапен, ако е бил на добра позиция в Q3 и е имал кола пред него, на която да използва слипстрийма, той е можел да се бори дори за първата стартова позиция.”

Макс смята, че състезанието утре ще бъде интересно, като то не може да бъде спечелено в първия завой. Неговият съотборник Пиер Гасли ще стартира от бокса след наказание.

По-късно стана ясно, че французинът е дисквалифициран от квалификацията за превишаване на максимално разрешения горивен поток от 100 кг бензин на час.