Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен разбира Норис: Когато един пилот се чувства уверен с хората, с...

Верстапен разбира Норис: Когато един пилот се чувства уверен с хората, с които работи, то той не напуска

2239
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен предполага, че Ландо Норис не се е замислял да напусне Макларън и да му стане съотборник в Ред Бул, защото се чувства добре в тима от Уокинг и смята, че може да успее там. 24-годишният англичанин упорито бе спряган за възможен съекипник на нидерландеца. В началото на 2024 г. обаче Норис подписа нов договор с Макларън и ще остане там, откъдето започна пътят му във Формула 1.

Покрай новото споразумение Норис бе попитан дали го е страх да се изправи срещу Верстапен в еднакви коли.

„Не мисля, че въпросът е дали те е страх или не. Не помня да ме е било страх да карам срещу когото и да е. Но ако отидеш в нов отбор, можеш ли да предизвикаш някой друг веднага?“

„И според мен отговорът е не, без значение за кой пилот става дума. Отнема време да се адаптираш, да се напаснеш. А ако искаш да се изправиш срещу най-добрия пилот в света, това не е най-добрият вариант. Не е умно да вършиш такива неща“, отговори Норис.

Въз основа на казаното от Норис на Верстапен пък бе зададен въпрос дали Макс отпреди няколко години би се затруднил да се състезава срещу настоящия Макс.

„Ако погледна сам себе си – такъв, какъвто бях преди четири години – в сравнение със сега, то ще кажа, че понастоящем съм малко по-спокоен и опитен. В някои случаи това може да донесе разлика. Спечелването на титла също помага. Би било вълнуващо обаче, ако имаше възможност аз отпреди четири години и настоящият аз да се изправят един срещу друг. Не се страхувам от предизвикателство. Яко е да се състезаваш с най-добрия в света“, каза Верстапен.

„От гледната точка на Ландо обаче, първо не знам какво се случва в неговия отбор. Когато един пилот се чувства наистина щастлив и уверен с хората, с които работи, то той не напуска. Макларън върви по положителна траектория и може би си мисли: „Сигурно не е необходимо да напускам, мога да превърна всичко това в успех““, допълни Верстапен

Верстапен, Норис и Шарл Льоклер са с дългосрочни договори съответно с Ред Бул, Макларън и Ферари. Люис Хамилтън ще се присъедини към Скудерията от догодина. Джордж Ръсел има договор с Мерцедес и за 2025 г. Контрактите на повече от половината настоящи титуляри във Формула 1 обаче изтичат в края на 2024 г. При наличието на свободно място в един от топ тимовете това означава, че т.нар. silly season вероятно ще продължи през цялата година. След новината за Хамилтън и Ферари Тото Волф призна, че е щял да е заинтересован да потърси Норис и Льоклер, ако е знаел, че Хамилтън ще си тръгне.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lando Norris (@landonorris)